Bøger / skønlitteratur / roman

Næste! : en lægeroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
313 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
roman, romaner
Originaludgave
2019

Beskrivelse


Elin bor med sin mand Aksel i et intellektuelt og småborgerligt kvarter i udkanten af Oslo. Elin ligger på sofaen og drikker vin, mens Aksel står på ski, og det går egentlig meget godt, indtil Elin møder ungdomskæresten Bjørn.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2020

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 12. maj 2020

Ægteskab, utroskab og livet i al almindelighed, er nogen af de ting Elin går og bakser med. For læsere af nordiske realisme.

Den midaldrende læge Elin har forladt sin mand Aksel og overnatter nu i al hemmelighed på sit kontor. Hun drikker for meget, spiser for lidt og føre lange samtaler med skelettet Tore, der i øjeblikket er hendes bedste og eneste ven. I tilbageblik følger vi Elin liv, fra hun et år tidligere mødes med ungdomskæresten Bjørn, til nu, hvor hendes liv er i frit fald.

Der er god humor i bogen om Elin og hendes livskrise, men der er heldigvis også meget alvor. Elin er egentlig ikke synderlig sympatisk, men hun er meget menneskelig i sine tanker og handlinger. Bogens temaer vil vække genklang hos mange læsere.

Nej, nej og atter nejSe på os nuAftenlandHistorie om et ægteskab, Se på os nu og Aftenland er alle velskrevne nordiske romaner der kredser om emnerne ægteskab og utroskab. Hvis man fik lidt gåsehud af at læse Historie om et ægteskab vil man finde noget af det samme i denne roman, dog knap så sofistikeret skrevetNej, nej og atter nej, og Aftenland er alle velskrevne nordiske romaner der kredser om emnerne ægteskab og utroskab. Hvis man fik lidt gåsehud af at læse Historie om et ægteskab vil man finde noget af det samme i denne roman, dog knap så sofistikeret skrevetNej, nej og atter nej, Se på os nu og er alle velskrevne nordiske romaner der kredser om emnerne ægteskab og utroskab. Hvis man fik lidt gåsehud af at læse Historie om et ægteskab vil man finde noget af det samme i denne roman, dog knap så sofistikeret skrevetNej, nej og atter nej, Se på os nu og Aftenland er alle velskrevne nordiske romaner der kredser om emnerne ægteskab og utroskab. Hvis man fik lidt gåsehud af at læse vil man finde noget af det samme i denne roman, dog knap så sofistikeret skrevet.


Ugeskrift for læger [online]

d. 3. aug. 2020

af

af

Lene Agersnap

d. 3. aug. 2020


Politiken

d. 12. juli 2020

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 12. juli 2020


Jyllands-posten

d. 27. juni 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 27. juni 2020


Børsen

d. 12. juni 2020

af

af

Line Rasmussen

d. 12. juni 2020