Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Nærværsmeditation : enkle anvisninger og en indføring i den gradvise metode


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

87 sider: ill.

Udgivet

2007

Ophav

Jens-Erik Risom(forfatter)
Genre og formøvelser

Beskrivelse


En trinvis indføring i nærværsmeditation, som er en vej til indre ro og fordybelse samt et skærpet nærvær i dagligdagen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogen handler om at bruge meditation til at opnå et større nærvær i livet. Den egner sig bedst som studiekredsmateriale, som instruktionsbog for nogen, der har været på kursus i denne meditationsform, og som selv vil arbejde videre eller formidler for andre.

Jens-Erik Risom er BA og CA og elev af dr.phil. Jes Bertelsen, der er kendt i vide kredse som forfatter og for sin seriøse tilgang til meditation. Han underviser ved Vækstcentret i Nr. Snede. Ifølge denne bog har nærværsmeditationen 3 opgaver: At komme til stede i nuet som et ubevægeligt punkt i forhold til den turbulente strøm, som livet er. At være en sprogløs iagttager, der er mere til stede, end den sindets kommentator, der "normalt" er tilbøjelig til at dominere. At åbne op for accept af alt, hvad der sker og derved opnå tillid og tryghed i livsprocessen. Bogen er opbygget som lektioner, som består af teori og praktiske øvelser. Og det er ganske rigtigt, hvad der også påpeges, at opnåelse af bogens formål næppe kan ske alene ved at læse bogen, men læsningen kan evt. give anledning til, at man opsøger noget kvalificeret undervisning.

Da forfatteren selv er ophavsmand til disse meditationsprincipper, vil det være i denne bog, man skal søge netop dem.

Meditationsbog, der er opbygget som kursusforløb, hvilket gør den velegnet til studiekredsbrug, hvor et medlem allerede har gennemgået et kursus på Vækstcentret, eller for folk som vil lade sig inspirere til et sådant.Informationer og udgaver

2007

Bog

Jens-Erik Risom

Soma