Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Nærværets vej : en opdagelsesrejse med Buddha og Jesus


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

175 sider

Udgivet

2013

Ophav
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om forfatterens søgen efter et religiøst og åndeligt ståsted med udgangspunkt i buddhisme og kristendom. Undervejs fortælles der om forskellige ophold på retræter, meditationscentre og klostre. Med eksempler på meditationsteknikker, der har rod i raja yoga og buddhisme


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2007

Selvbiografisk skildring af et pige- og kvindeliv fra 2. verdenskrig til nutiden, hvor 1. del henvender sig bredt til biografilæsere. Bogens 2. del koncentrerer sig om forfatterens søgen efter et religiøst og åndeligt ståsted.

Else-Marie er vokset op på landet og søgte som ung erklæret ateist i 1960'erne til København og venstrefløjen. Som midaldrende og nyskilt føler hun et savn efter "noget mere" og begynder på meditation efter østerlandske traditioner, og nærmer sig langsomt også folkekirken for til sidst at blive katolik. Undervejs fortæller hun om forskellige ophold på retræter, meditationscentre og klostre, og man får et godt indblik i, hvordan det er at være gæst sådanne steder og et kig ind i meditationsteknikker, der har rod i raja yoga og buddhisme. Bogen har et godt omslag, er velfortalt og interessant, og man fornemmer at forfatteren vil dele sine oplevelser og erfaringer uden at forsøge at belære eller overbevise læseren.

Der er mange bøger om personlige erfaringer med åndelig søgen, men sjældent fortalt så stilfærdigt objektivt som her. Forfatterens første bog, Vejen vi går (2002) fortæller om 12 kvinders erfaringer med tro - nu drejer det sig alene om hendes egne.

Sympatisk bog om en kvindes liv med stadig søgen efter ægte, kærlighedsfuldt indhold, som hun finder i åndelighed og tro. Bogens 1. del er den bredest anvendelige, men også 2. del kan interessere de almindelige biografilæsere, da bogen er fortalt i en ligefrem og ikke-frelst tone.


Kristeligt dagblad

d. 16. aug. 2007

af

af

Morten Højsgaard

d. 16. aug. 2007


IKON

nr. 61 (2007)

af

af

Anne Bundgaard

nr. 61 (2007)Informationer og udgaver

2013

Bog

Else Marie Kjerkegaard

Boedal, 2. udgave

2007

Bog

Else Marie Kjerkegaard

Boedal, 1. udgave