Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Naboens søn : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

259 sider

Udgivet

2014

Ophav

Jane Aamund(forfatter)
Genre og formroman, slægtsromaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Den unge Barbara vokser op i en velhavende familie nord for København i 1950'erne. Hun forelsker sig i naboens søn, Lars, der som familiens sorte får vælger at emigrere til Australien. Familiestrukturer og kønsroller er under forandring, men skønt verden forandrer sig, kan Barbara og Lars ikke glemme hinanden


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj. 2013

af

af

Ann Luther Petersen

d. 16. maj. 2013

Jane Aamunds store læserskare vil uden tvivl også tage denne slægtsroman til sig. Bogen skal formidles som et kulørt tidsbillede fra 1950'ernes velhavende kvarterer nord for København.

De senere år har budt på flere bøger, film og tv-serier med fokus på 1950'erne. Naboens søn er Aamunds bidrag til denne strøm. Historien udspiller sig nord for København i to velhavende familier. Helten i fortællingen, nabosønnen Lars, er i opposition til forældre-generationens liv og værdier. Pigen Barbara forelsker sig i Lars, der dog vælger at emigrere til Australien. Relationen mellem forældre og børn - særligt fædrenes påvirkning af sønnerne - er i fokus. Opløsningen af de traditionelle familiemønstre og kvindernes seksuelle frigørelse er grundlæggende temaer i bogen. Aamund tegner et troværdigt billede af tidsperioden og miljøet, men bogens karakterer er ikke overbevisende og fremstår mest af alt som skabeloner. Sproget er let at læse og skriftstørrelsen forholdsvis stor.

Katrine Marie Guldagers Lille hjerte fra 2012 (selvstændig fortsættelse af Ulven) beskriver også familiestrukturernes forandring i Danmark i 1950'erne og gør det med større psykologisk dybde end Aamund.

Kulørt slægtsroman om to velhavende familier i 1950'ernes Danmark. Aamunds store fanskare vil uden tvivl stå i kø for at læse den.


Politiken

d. 8. jun. 2013

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 8. jun. 2013


Weekendavisen

d. 5. jul. 2013

af

af

Gertrud Højlund

d. 5. jul. 2013Informationer og udgaver

2014

Bog

Jane Aamund

People's Press, 2. udgave

2013

Bog

Jane Aamund

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2013

Bog

Jane Aamund

People's Press, 1. udgave

2013

Ebog

Jane Aamund

People'sPress, 1. udgave

2013

Lydbog (net)

indlæser: Tina Kruse Andersen

People's Press

2013

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Tina Kruse Andersen

People's Press

2013

Lydbog (cd)

indlæser: Tina Kruse Andersen

People's Press