Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Når ulykken er sket : en SOS-læges oplevelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

188 sider: ill.

Udgivet

2011

Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med SOS Internationals 50-års jubilæum.

Allan Engquist (f. 1938) øser af sine oplevelser og erfaringer fra sit mangeårige arbejde som ledsagelæge til hjemtransport af skandinaviske patienter, der er blevet syge eller kommet til skade i udlandet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jun. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 16. jun. 2011

Til hyggelæsning og til oplysning for læsere, som vil vide om, hvad livet som international ambulancelæge byder på af oplevelser. Bogen udgives i forbindelse med SOS-Internationals 50-års jubilæum.

Læge Allan Engquist er født i 1938 i Kina af danske forældre. Han blev uddannet læge og arbejdede i 40 år i det danske sygehusvæsen. Men sideløbende også for SOS-International, hvor han i ferier og på fridage rejste ud som ledsagelæge til hjemtransport af skandinaviske patienter, der var blevet syge eller kommet til skade i udlandet. Det har betydet rejser over hele kloden, møder med sundhedssystemer meget forskellige fra det, vi kender i vores velorganiserede Danmark, møder med patienter i kritiske tilstande og møder med mennesker i de pågældende lande. Denne righoldige oplevelsesbagage øser Engquist af i denne erindringsbog. Stoffet er spændende, men formidlingen til tider knap så spændende. Troskab mod den faktuelle erindring betyder, at detaljer, som ikke er så væsentlige for læseren får plads til fordel for intensitet og formidling af den gode historie.

Flere læger har skrevet erindringer om deres arbejde fx Jørgen Lange Thomsen Døden har jo en årsag : retsmedicinske fortællinger, 2005. Sygeplejerske i verdens brændpunkter, 2009 kunne være en sammenligningstitel, men nærværende bog vil næppe opnå samme efterspørgsel.

Jeg er dog ikke i tvivl om, at der vil være læsere til Allan Engquists erindringer fra mange år som SOS-læge og de mange, mange udfordringer, han her kan præsentere.Informationer og udgaver

2011

Bog

Allan Engquist

Siesta, 1. udgave

2016

Ebog

Allan Engquist

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2011

Ebog

Allan Engquist

Siesta, 1. udgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Steen Heinsen

Lindhardt og Ringhof

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Steen Heinsen

Audioteket