Bøger / faglitteratur

Når tro og liv brager sammen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
267 sider
Udgivet
2009

Beskrivelse


Om bibeltroskab i spændingsfeltet mellem menneskeliv og principper, og om hvordan man kan være bibeltro midt i en kaotisk verden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2009

af

af

Flemming Faarup

d. 12. aug. 2009

Bogen handler om, hvordan man som kristen kan tackle de dilemmaer, der er mellem bibelens bud og den virkelige verden. Man må ikke lyve, men løgn findes. Man må ikke skilles, men adskillige bliver skilt etc. etc. Bogen kan læses som selvstudium, men vil også være egnet til fælleslæsning i en bibelstudiekreds.

Jens Ole Christensen er generalsekretær i Luthersk Mission. Han beskriver sig selv som meget bibeltro, i den forstand, at det skrevne ord ikke er til diskussion. Alligevel har han oplevet at det enkelte menneske, der bryder biblens bud, enten ved at lyve, at indgå nyt ægteskab, eller ved at være homoseksuel, er et medmenneske, som bibelen jo også pålægger ham at udøve næstekærlighed overfor. Bogen beskriver, hvordan dette kan lade sig gøre. Han beskriver en række oplevelser fra sin virkelighed, som han holder op mod de pålæg Jesus og Paulus giver i Det Ny Testamente.

Jens Ole Christensen har tidligere fået udgivet bl.a. Den bedrageriske dronning, 2008, Kristen mellem kaos og tryghed, 1999 og Køn og identitet, 1996, som også handler om, hvordan man praktiserer at være kristen på luthersk missionsk platform.

Bogen opfylder sit formål, at give løsningsforslag på det der sker, når tro og liv brager sammen.


Kristeligt dagblad

d. 23. sep. 2009

af

af

Doris Ottesen

d. 23. sep. 2009