Gå til indholdNår tavshed taler : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

238 sider

Udgivet

2013

genre/form

romanOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Roman om en hustru, en elskerinde og en datters forhold til en mand. Om kærlighed, der besværliggøres af 2. verdenskrigs komme og om tre forskellige opfattelser af samme mand over tid


Anmeldelser (4)


20. aug. 2013

For voksne læsere, måske fremdeles lidt modne kvinder. Livsklog roman.

En roman om en datter, en kone og en elskerinde, der har manden Andreas til fælles. I konstante flashbacks og skiftende synsvinkler mellem de tre kvinder fortælles en historie om kærlighedens faldgruber, om 2. verdenskrig og om Andreas. Fælles med elskerinden har han oplevelser fra koncentrationslejre, noget der giver dem et ubrydeligt bånd, men samtidig har han kærligheden og ansvaret over for sin kone. Alle har de dybe hemmeligheder og traumer fra krigen, som ingen af dem kan komme sig over. Fællestrækkene mellem de tre kvinder er deres komplicerede forhold til mændene i deres liv. En følelse af at fornuftsægteskabet og parforholdet ikke er nok, at livet er besværligt og ting ikke flasker sig som man troede. Velskrevet og livsklog.

Andre bøger med 2. verdenskrig som katalysator for dramaet kunne være Sarahs nøgle af Tatiana de Rosnay eller Régine Deforges Pigen med den blå cykel - dog uden at blive til triviallitteratur.

Velskrevet, livsklog roman om kærlighedens og parforholdets mange nuancer og gråtoner.

Lektørudtalelse

Af

Tina Schmidt

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette S.F. Holst

2013-09-23

Politiken

d. 30. okt. 2013

Weekendavisen

Af

Lars Bonnevie

d. 20. sep. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Bog

2013

Ebog

2013