Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Når svalerne flyver højt : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

399 sider

Udgivet

2020

Ophav

Helle Ulbrichtsen(redaktør)

Morten Ellemose(redaktør)
Genre og formroman, landliv, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Familiefortælling fra Fyn i 1960'erne. Set gennem øjnene på fire børn/unge beskrives et land og en række mennesker i forandring og udvikling. En hyggelig og fortællende historie fra landet, som vil tiltale læsere af familie- og slægtsromaner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 26. okt. 2020

Familiefortælling fra Fyn i 1960'erne. Set gennem øjnene på fire børn/unge beskrives et land og en række mennesker i forandring og udvikling. En hyggelig og fortællende historie fra landet, som vil tiltale læsere af familie- og slægtsromaner.

I den fiktive by Askelev vokser de tre søskende Anne-Mette, Mie og Henner op. Som del af en landmandsfamilie forventes det, at de alle deltager i driften af gården. Specielt lillebror Henner, håber faren en dag vil overtage bedriften. Men livet er i forandring, og samfundet i 60'erne ændrer sig. I nabobyen Alkøbing lever Bjarne i skyggen af familiens brændte gård og efterfølgende kamp for tilværelsen. Vi følger de fire børn/unge og livet i det nære samfund. Bogen er første bind i en serie.

Forfatteren er rigtig dygtig til at beskrive livet på landet i 1960'erne. Dufte, lyde og andre sansninger er levende beskrevet i detaljen. Men det er også en langsom bog, som lever på beskrivelserne af de ofte små detaljer i hverdagen og i grænselandet imellem at være barn og voksen. Dem, som kan huske tiden, vil nyde at få en tur i tidsmaskinen til et mindre fynsk samfund, Andre vil måske savne lidt mere fokus på den fremadskridende handling og mere dybde i personbeskrivelserne. Men overordnet set er det en spændende og god skønlitterær debutbog.

Jens Smærup Søren og Bent Vinn Nielsen har også skrevet fint om livet på landet, fx i FeriebørnEn skidt knægt


og En skidt knægtJens Smærup Søren og Bent Vinn Nielsen har også skrevet fint om livet på landet, fx i Feriebørn og .Informationer og udgaver

2020

Bog

Anne-Kirsten Brønserud

Forfatterskabet.dk, 1. udgave

2020

Ebog

Anne-Kirsten Brønserud

Forfatterskabet.dk, 1. udgave