Gå til indholdBøger / faglitteratur

Når straffen rammer uskyldige : børn af fængslede i Danmark


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

311 sider

Udgivet

2010

Ophav

Janne Jakobsen(forfatter)

Peter Scharff Smith(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om børn med forældre, der sidder i fængsel. Om måden de bliver behandlet på af bl.a. politi, fængselspersonale og af forældrene selv. Der gøres rede for de relevante menneskeretlige forhold og der fremlægges eksempler på de oplevelser, børnene har, og på baggrund af dette formuleres konkrete forslag til hvordan forholdene for børnene kan forbedres


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 10. maj. 2010

Undersøgelsen af vilkårene for børn af fængslede henvender sig til politikere, relevante myndigheder og sagsbehandlere og vil sikkert finde anvendelse på diverse sociale uddannelser.

De to forfattere er begge tilknyttet Institut for Menneskerettigheder, og bogen er resultatet af et forskningsprojekt, hvor de har undersøgt forholdene og vilkårene for børn af forældre der kommer i fængsel. De belyser problemer og rettigheder i forhold til børnene i fire faser: ved anholdelse, varetægtsfængsling, afsoning og løsladelse af forældre. Undersøgelserne bygger på interviews med repræsentanter for Kriminalforsorgen og andre relevante myndigheder, spørgeskemaundersøgelser, besøg i fængsler og samtaler med indsatte og deres pårørende, ligesom der også inddrages erfaringer fra andre lande. Bogen munder ud i 27 konkrete forslag fra forfatterne til, hvordan man kan gøre tingene bedre og forbedre børn af fængsledes vilkår. En velskrevet og klart disponeret fremstilling med mange cases undervejs og med omfattende noter og litteraturhenvisninger.

Børn af fangers vilkår har før været undersøgt af Else Christensen i Forældre i fængsel, 1999 der har Socialforskningsinstituttet som udgiver. Journalisten Marlene Grøftehauges Fangebørn, 2004 bygger på interviews med fire børn af fængslede.

En omfattende rapport der afdækker vilkårene for de børn, der er de uskyldige ofre for det straffesystem vi har indrettet samfundet med, og som stiller en række konkrete forslag til forbedringer.


Socialpædagogen

Årg. 67, nr. 18 (2010)

af

af

Lone Marie Pedersen

Årg. 67, nr. 18 (2010)


Børn & unge

Årg. 41, nr. 25 (2010)

af

af

Vibeke Bye Jensen

Årg. 41, nr. 25 (2010)


Magisterbladet

2010, nr. 12

af

af

Ingrid Stage

2010, nr. 12


Ugeskrift for retsvæsen

[Årg. 144], nr. 40 (2010)

af

af

Johanna Schiratzki

[Årg. 144], nr. 40 (2010)Informationer og udgaver

2010

Bog

Janne Jakobsen

Gyldendal, 1. udgave

2011

Ebog

Janne Jakobsen

Gyldendal, 1. e-bogsudgave