Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Når solen står højest : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

358 sider

Udgivet

2014

Ophav
Genre og formroman, slægtsromaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Anders og Marie gifter sig i 1920'ernes Graasten, men familielivet er ikke altid let, og Anders er præget af krigstraumer. Børnene Jenny og Carl udvikler sig meget forskelligt og vælger hver deres side under 2. verdenskrig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 15. okt. 2014

For læsere af familieromaner der vil glæde sig over endnu et bind om Marie og Anders fra Graasten. Alle, der interesserer sig for landets historie fra 1. til 2.verdenskrig, får her en letlæst og underholdende skildring.

Familieroman om Marie og Anders fra Vent på mig Marie. I dette andet bind stifter de familie i 1920'ernes Graasten, i en tid præget af løsrivelsen fra Tyskland. Nye trusler tårner sig dog snart op sydfra, og ægteskabet mellem Anders og Marie er ind imellem vanskeliggjort af Anders' krigstraumer. Vi følger børnene Jenny og Carl, der vælger hver deres side under 2. verdenskrig, hvilket kommer til at præge familien. Pernille Juhl, der er ingeniør og erhvervsleder, skrev 1. bind på baggrund af sin farfars dagbøger. Det fremgår ikke, at bind 2 bygger på konkrete erindringer, men der ligger stor research bag. Forfatteren arbejder på bind 3, der forventes at udkomme i 2015.

Bogen indeholder fine og realistiske personskildringer og tidsbilleder, så man får lyst til at følge familien videre op gennem det 20. århundrede. En letlæst familieroman uden de store dybder, der slutter lidt brat og umotiveret midt i 2. verdenskrig.

Jeg blev mindet om tv-serien "Matador" og Ester Bocks beskrivelse af dyrlægefamilien i Grønne grænser, der dog foregår i tiden efter 1945. Hun har samme hverdagsagtige tilgang til stoffet.Informationer og udgaver

2014

Bog

Pernille Juhl (f. 1963)

Juhls, 1. udgave

2014

Ebog

Pernille Juhl (f. 1963)

Juhls, 1. udgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Klaus K. Elmer

Juhls

2015

Lydbog (net)

indlæser: Malene Langborg

Juhls

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Malene Langborg

Juhls