Bøger / faglitteratur

Når livet går i stå : sådan bryder du sorgcirklen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
179 sider
Udgivet
2016
Ophav

Beskrivelse


En personlig beretning om sorg og om hvordan man kan bearbejde den.

Indhold

Bryd sorgens cirkel ; På et splitsekund ; Sorg er et livsvilkår ; Sorg er ikke en sygdom ; Ind og ud af sorgen ; Med døden på arbejdet ; Sammenhold skal der til ; Alkohol frister i krisen ; Parforholdet under pres ; Børn og unge i sorg ; Den forsinkede sorg ; Den svære tilgivelse ; Få livet til at begynde igen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 2. aug. 2016

Gribende og ærlig beretning om en moders sorg da hendes 12-årige søn dør i en trafikulykke og tiden efter. Bogen kan ses som et redskab til at bearbejde sorg uanset årsag og har en bred målgruppe.

Forfatteren Irene Simonsen har skrevet en bog om sorg og hvordan man kan bearbejde den. Ud over sin egen beretning om tabet af sin 12-årige søn Jakob, er bogen tænkt som et redskab for andre som oplever sorg i forskellige afskygninger. Bogen indeholder gode råd og forslag til både dem som er ramt af krise eller er pårørende. Bogen indeholder derudover bl.a. afsnit fra pårørende, en politibetjent, en skolelærer og en bedemand som hver især fortæller om sorg.

Irene Simonsen har skrevet en personlig og ærlig bog om sorgen over at miste sin søn på 12 år. Bogen går så tæt ind under huden på forfatteren og hendes tab, at man bliver følelsesmæssig grebet og påvirket af den. Bogen er et godt redskab til sorgbearbejdelse og indeholder mange forslag og input til sorgprocessen.

Bøger om sorgbearbejdelse er der ikke nok af på hylderne. Lignende litteratur er Lise Lotte Aabrinks bog Tommys hus i himlenJulie er død som handler om en families sorg da 16-årige Tommy dør i en trafikulykke. Karsten Holms bog Julie er død er om forældres sorg da deres 6-årige datter bliver dræbt af en flugtbilistBøger om sorgbearbejdelse er der ikke nok af på hylderne. Lignende litteratur er Lise Lotte Aabrinks bog Tommys hus i himlen som handler om en families sorg da 16-årige Tommy dør i en trafikulykke. Karsten Holms bog er om forældres sorg da deres 6-årige datter bliver dræbt af en flugtbilist.