Gå til indholdNår kærligheden bliver svær : for patienter og pårørende


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

173 sider: ill.

Udgivet

2014

genre/form

vejledningerOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Vejledning i hvordan man i parforholdet kan sætte fokus på seksualitet og intimitet under og efter et sygdomsforløb


Anmeldelser (1)


18. nov. 2014

Når man rammes af sygdom går det tit ud over seksualiteten. Her er svar på hvorfor det er sådan, og hvad man som patient og pårørende selv kan gøre for at få hjælp til at komme af med problemet.

Olesen ( Når rådgivning bliver svær


) er psykoterapeut i Kræftens Bekæmpelse. I bogen forklarer hun, hvorfor det tit går ud over seksualiteten, når man bliver alvorligt syg. Det er svært at tale om for de fleste, også for de professionelle på hospitalet. Her er afsnit om, hvorfor seksualitet er så vigtig, om hvordan den kan ties ihjel af både usikre behandlere og den ramte, om generel krisehåndtering, om hvor vigtigt det er at bevare intimiteten. En sexolog eller parterapeut kan være løsningen, ligesom sexlegetøj kan være en hjælp. Der er også flere øvelser, som kan hjælpe. Gennem bogen er der cases til illustration af problemerne. Bogen er illustreret med stregtegningerOlesen ( Når rådgivning bliver svær ) er psykoterapeut i Kræftens Bekæmpelse. I bogen forklarer hun, hvorfor det tit går ud over seksualiteten, når man bliver alvorligt syg. Det er svært at tale om for de fleste, også for de professionelle på hospitalet. Her er afsnit om, hvorfor seksualitet er så vigtig, om hvordan den kan ties ihjel af både usikre behandlere og den ramte, om generel krisehåndtering, om hvor vigtigt det er at bevare intimiteten. En sexolog eller parterapeut kan være løsningen, ligesom sexlegetøj kan være en hjælp. Der er også flere øvelser, som kan hjælpe. Gennem bogen er der cases til illustration af problemerne. Bogen er illustreret med stregtegninger.

Bogen er meget informativ og kan bestemt bruges. Sproget er let, ingen fremmedord. De mange cases fungerer godt. Men tegningerne viser generelt problemer, og de er med til at holde bogen i en meget dyster og håbløs tone.

Der er udover Olesens førnævnte bog, som er til behandlere 2 nyere bøger: Kvindestemmer


Krop, sygdom & seksualitet


, 2012 og Krop, sygdom & seksualitet, 2009, så denne er velkommenDer er udover Olesens førnævnte bog, som er til behandlere 2 nyere bøger: Kvindestemmer, 2012 og , 2009, så denne er velkommenDer er udover Olesens førnævnte bog, som er til behandlere 2 nyere bøger: Kvindestemmer, 2012 og Krop, sygdom & seksualitet, 2009, så denne er velkommen.

Lektørudtalelse

Af

Lis Pedersen


Informationer og udgaver

Bog

2014