Bøger / faglitteratur / vejledninger

Når jeg bliver gammel


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vi lever længere og længere. Mange glæder sig til livet uden arbejde, men en del er også ængstelige for, at det kan blive en tid med sygdom, nedsatte funktioner, dårlig adgang til hjælp og tab af familie og venner - og måske endda tab af anseelse og værdighed. Med baggrund i mange års arbejde som ergoterapeut, forsker og projektleder inden for ældresektoren, suppleret med erfaringer fra længere arbejdsperioder i Japan, deler Annette Johannesen i denne bog ud af sin store viden om, hvad man selv kan gøre for, at aldringen kan blive vellykket. I Når jeg bliver gammel findes vejledninger og ideer til, hvordan man bedst værner om sin egen helt personlige livsstil, og hvordan man til stadighed kan anvende sine talenter og sit netværk. Med sine mange gode råd og faktuelle oplysninger er bogen med til at sikre, at læseren kan blive en god planlægger af sit liv som gammel.

Indhold

Aktiv og beskæftiget ; Kontakt med andre ; Internettet og teknologi ; Følg med i livet omkring dig ; Fitness for hjerne og hjerte ; Tegn på sygdom ; Mad og måltider ; Skift af bolig ; Økonomi ; Ved livets afslutning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Alma Lind Jensen

d. 17. nov. 2010

Bogen er for nuværende og kommende efterlønnere og pensionister.

Forfatteren er uddannet ergoterapeut og arbejder på Videncenter på Ældreområdet i København med formidling om alder og aldring. Bogen udkommer i serien Ret & rimeligt, som er en serie af juridiske, økonomiske mv. håndbøger til livets små og store knudepunkter. Denne gang altså den 3. alder, som er første gang i livet, hvor man for alvor får chancen for at bestemme selv i det omfang økonomi og helbred tillader. Bogen kommer med juridiske, økonomiske og andre væsentlige bud på, hvordan man kan opretholde den tilværelse og livskvalitet, man selv ønsker. Kort og klart indenfor områderne: aktivitet og beskæftigelse, sociale og familiære kontakter, internet og teknologi, at holde sig orienteret, motion, sygdom, mad, bolig, økonomi og døden. Bogen kan bruges som opslagsbog, da der er en god indholdsfortegnelse.

Supplerer den nyligt udkomne Seniorfolk, der handler om en meningsfuld alderdom ved at lave frivilligt arbejde. Den aktuelle titels emnefelt er væsentligt bredere.

Om at leve et behageligt seniorliv. Grundholdningen er, at den ældre selv definerer, hvad en god tilværelse er for hende eller ham. Men erfaringen viser, at man skal tage visse forholdsregler for at få det til at lykkes. Oplagt anskaffelse.


Gerontologi

Årg. 27, nr. 2 (2011)

af

af

Anne Leonora Blaakilde

Årg. 27, nr. 2 (2011)