Gå til indholdNår idealer forenes med forretning : moderne ledelse af velgørende organisationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider: ill.

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Beskrivelse


En ny ledelsesmodel til at lede velgørende organisationer, hvor det handler om mere markedsorienteret og professionelt arbejde og om de velgørende organisationers rolle i samfundet


Anmeldelser (5)


15. mar. 2010

For bestyrelsesmedlemmer, ledere og ansatte i større organisationer.

Bogen er en guide til store velgørende organisationer i kunsten at drive virksomhed under de særlige vilkår, der gælder for den sektor. En sektor, der har til formål at fremme "den gode sag", mens det samtidig er nødvendigt at kunne drive organisationen som en virksomhed, så formålet fremmest bedst muligt. Gode viljer gør det ikke alene. Den definition af velgørende organisationer, der arbejdes med, er bred. Den omfatter også interesseorganisationer, patientforeninger og lignende. Den opstiller en ledelsesmodel, der tydeliggør, at der skal være adskillige kompetencer til rådighed i organisationen. Krumtappen er selvfølgelig virksomhedens mission, vision og værdier, dvs. selve organisationens formål og raison d'etre. Men rundt om denne skal de 5 f'er være i orden. Fagligheden, formidlingen og kommunikationen, folketing og lobbyvirksomhed, fundraising og endelig evnen til at arbejde med frivillige og kombinere den store ressource, der ligger heri, med professionelle ansatte. Der er desuden anvisninger til forskellige styringsmodeller.

I 2006 kortlagde Socialforskningsinstituttet i en stor undersøgelse hele non-profit landskabet i Danmark: Frivillighed og nonprofit i Danmark, men den aktuelle bog er den første af sin art, der decideret er en håndbog i virksomhedsledelse af den type organisationer.

En vejledning i at drive større ngo-organisationer efter virksomhedsprincipper.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Udvikling

Af

Robert Hinnerskov

2010, nr. 4

Jyllands-posten

Af

Henrik Ørholst

d. 18. apr. 2010

Information

Af

David Rehling

d. 23. mar. 2010

Børsen


Informationer og udgaver

Bog

2009