Gå til indholdBøger / faglitteratur / sygehistorier

Når hjernen visner : pårørendes liv med sygdommen frontotemporal demens


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

336 sider

Udgivet

2019

Ophav
Genre og formsygehistorier
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for pårørende, for plejepersonale, for sundhedspersonale


Beskrivelse


Om at være pårørende til en person med frontotemporal demens (FTD). Historier fyldt med magtesløshed, frustration og uvished, og der tegnes et realistisk billede af en lidelse, der ændrer personligheden hos det berørte menneske og følgelig har store konsekvenser for dennes familie og omgangskreds


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2019

af

af

Pernille Poulsen

d. 9. sep. 2019

"Når hjernen visner" er en bog for - og af - pårørende til patienter med frontotemporal demens (FTD). Kan også med fordel læses af fagpersoner indenfor området.

De fleste ved, hvad demens og alzheimers er, men frontotemporal demens er en ikke særlig kendt neurologisk lidelse. Det gøres der op med i denne bog, hvor ægtefæller og børn fortæller om at være pårørende til en person med FTD. Det er historier fyldt med magtesløshed, frustration og uvished, og der tegnes et realistisk billede af en barsk lidelse, der ændrer personligheden hos det berørte menneske og følgelig har store konsekvenser for dennes familie og omgangskreds. Der kan fx være udfald og perioder med aggressioner, umådeholdent alkoholforbrug, rapserier, depressioner og grænseløs opførsel i det offentlige rum. Bogen er udsprunget af og indsamlet qua en pårørendegruppe, som forfatterne selv deltog i dels som pårørende og dels som psykolog.

Velskrevet og hudløs. Den er værd at læse for pårørende og fagpersonale.

Litteraturen om FTD er sparsom, men der findes fx en hollandsk film med danske undertekster: Ude af taktKlinisk neuropsykologi


Demens


Kaffe, kaos og kærlighed


Ildsjæle med hjerte for senior


. For en faglig introduktion af neurologiske sygdomme - herunder FTD kan man konsultere Klinisk neuropsykologi eller Demens. I Kaffe, kaos og kærlighed og Ildsjæle med hjerte for senior findes der to kapitler om FTDLitteraturen om FTD er sparsom, men der findes fx en hollandsk film med danske undertekster: Ude af takt. For en faglig introduktion af neurologiske sygdomme - herunder FTD kan man konsultere eller Demens. I Kaffe, kaos og kærlighed og Ildsjæle med hjerte for senior findes der to kapitler om FTDLitteraturen om FTD er sparsom, men der findes fx en hollandsk film med danske undertekster: Ude af takt. For en faglig introduktion af neurologiske sygdomme - herunder FTD kan man konsultere Klinisk neuropsykologi eller . I Kaffe, kaos og kærlighed og Ildsjæle med hjerte for senior findes der to kapitler om FTDLitteraturen om FTD er sparsom, men der findes fx en hollandsk film med danske undertekster: Ude af takt. For en faglig introduktion af neurologiske sygdomme - herunder FTD kan man konsultere Klinisk neuropsykologi eller Demens. I og Ildsjæle med hjerte for senior findes der to kapitler om FTDLitteraturen om FTD er sparsom, men der findes fx en hollandsk film med danske undertekster: Ude af takt. For en faglig introduktion af neurologiske sygdomme - herunder FTD kan man konsultere Klinisk neuropsykologi eller Demens. I Kaffe, kaos og kærlighed og findes der to kapitler om FTD.


Tandlægebladet

Årg. 123, nr. 12 (2019)

af

af

Birita Sofia Ellefsen

Årg. 123, nr. 12 (2019)


P [online]

d. 2. okt. 2019

af

af

Ernst Jensen (f. 1933)

d. 2. okt. 2019


Ugeskrift for læger [online]

d. 25. nov. 2019

af

af

Annette Lolk

d. 25. nov. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Charlotte Helsted

Frydenlund, 1. udgave

2022

Ebog

Charlotte Helsted

Frydenlund, 1. epub-udgave