Bøger / faglitteratur / erindringer

Når helvede fryser til is


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
415 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
erindringer

Beskrivelse


Tidligere Bandidosmedlem, Lars Toxværd (f. 1970), beretter om sin kriminelle løbebane, de mange fængselsophold og forholdene i rockerklubben i Holbæk, som han i en periode var leder for.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 3. okt. 2017

Tidligere Bandidosmedlem, Lars Toxværd, beretter om sin kriminelle løbebane, de mange fængselsophold og forholdene i rockerklubben i Holbæk, som han i en periode var leder for. Vil interessere alle, der gerne vil have et kik ind i en kriminel forbryderorganisation.

Den nu 47-årige ex-rocker, Lars Toxværd, ønsker med sin bog at markere sin beslutning om at droppe karrieren som kriminel, en beslutning han har taget af hensyn til sin søn. I bogen fortæller han om sin opvækst i Ølstykke og senere på Holbækkanten. Han var en rod i skolen og havnede nemt i slagsmål, men volden kendte han hjemmefra. En god læreplads blev droppet, og småkriminaliteten og byture tog over. Siden blev Toxværd en del af rockermiljøet og blev leder af Bandidosafdelingen i Holbæk. Han beskriver de interne opgør i forbryderbanden, som han selv får ambitioner om at lede. Sideløbende engagerer han sig også i hashsmugling for enorme beløb, men politiet får fat i ham, og det bliver til adskillige år i fængselsvæsenet.

Toxværds bog er let at læse, om end han må forvente besøg af kommapolitiet, og den er skræmmende i beskrivelserne af det voldelige rockermiljø. Vi får dog langt fra besked om alle rockernes kriminelle indtægtskilder og ingen udleveres, mens Toxværds egne hasheventyr forekommer mere detaljeret beskrevet.

I KronvidnetExit Sandberg fortæller Kasper Vetter om sin karriere i Hells Angels, mens Exit Sandberg handler om, hvordan Brian Sandberg kom i bad standing hos BandidosI Kronvidnet fortæller Kasper Vetter om sin karriere i Hells Angels, mens handler om, hvordan Brian Sandberg kom i bad standing hos Bandidos.