Gå til indholdNår helse bliver frelse : om religiøse aspekter ved alternativ behandling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

211 sider: ill.

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Giver et overblik over de religiøse idéer, som ofte lægges til grund for behandlingerne. Gennemgår et udvalg af religiøse elementer og teknikker og en række gamle og nye behandlingsformer, kristne såvel som ikke-kristne


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

Bogen kan have relevans for de mange brugere af alternative behandlinger, som ikke er klar over, at der i mange tilfælde ligger menneskesyn og medicinske opfattelser til grund for behandlingen, som ikke oplyses overfor dem, men som kan have forskellige konsekvenser.

Forfatteren er cand.mag. i religionsvidenskab og oldtidskundskab og ansat ved Dialogcentret, som forsker i og formidler kritisk viden om nyreligiøsitet. Emnet for bogen er (ny)religiøse aspekter ved en lang række alternative behandlingsformer, som eksisterer og bruges i Danmark - som fx zoneterapi, der er meget kendt og udbredt, og som bygger på meridianlæren, som stammer fra daoismen. Og således med mange andre behandlingsformer. Her kortlagt og formidlet ud fra en kirkeligt kristen grundholdning.

Bogen fokuserer alene på religiøse/åndelige aspekter i de alternative behandlinger. Den står alene på bogmarkedet med denne kulegravning.

Bogen er en påvisning af, at der i en lang række alternative behandlinger er religiøse aspekter, som brugeren af disse behandlinger muligvis ikke altid er opmærksom på. Bogen rummer ikke nogen egentlig kritik af de alternative behandlinger eller påvisning af deres effekt eller mangel på samme. Den kritiske vinkel går på skjulte religiøse antagelser. Læsergruppen vil være begrænset.

Lektørudtalelse

Af

Ellen Lind Jensen

Den nye dialog

Af

Peter O.K. Olofson

Årg. 29, nr. 111 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008