Gå til indholdNår festen er forbi : livet efter ecstasy


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

187 sider: ill.

Udgivet

2009

genre/form

erindringerOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Line Risbergs personlige beretning om sit møde med ecstasy, og hvor galt det gik for hende. Hun er i dag dømt til at tage medicin resten af livet, og hendes hjerneskader er permanente


Anmeldelser (2)


11. feb. 2009

Til læsere af personlige beretninger. Når festen er forbi er relevant pga. emnet ecstasy og vil formidle sig selv.

Når festen er forbi er Line Risbergs personlige beretning om sit møde med ecstasy, og hvor galt det gik for hende. Line Risberg beskriver skiftet fra at være en glad pige, der tager på jordomrejse og her møder en gruppe unge, der eksperimenterer med partydrugs, til at være fysisk og psykisk afhængig af pillerne. Line Risberg prøver pillerne over 12 forskellige weekender fordelt på et års tid og langsomt skifter hun karakter og bliver depressiv og ukoncentreret med selvmordstanker. Disse negative følger bliver ved, selvom Line Risberg stopper med pillerne. Længe holder hun sit tidligere brug af ecstasy hemmeligt for alle, selv psykologen der skal hjælpe hende ud af depressionen. Dette resulterer i diverse fejlmedicineringer. Efter en samtale med overlæge Henrik Rindom kommer hun endelig videre og fortæller åbent om sit misbrug. Overlæge Henrik Rindom har skrevet et godt afsnit i bogen om ecstacys historie og virkningen på kroppen. I dag holder Line Risberg foredrag om livet under og efter ecstasyen.

I serien Virkelighedens verden udkom bogen Besat af ecstacy i 2008.

Alt i alt er Når festen er forbi en fængende beretning om, hvor galt det kan gå, når man tager stoffer. Line Risberg formår at beskrive, hvor godt det kan være mens du tager stoffer, men også hvor fatale konsekvenser det kan have på din krop og din hjerne resten af livet.

Lektørudtalelse

Af

Katja Larsen

Sygeplejersken

Af

Berit Fekkes

Årg. 109, nr. 16 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2009

Ebog

2009