Gå til indholdNår det er mørkt, bliver det lyst : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

61 sider

Udgivet

2016

genre/form

digteOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Digte. Forskelligartede digte om eksistensen og tilværelsens mange forunderlige tildragelser, om livet og døden, tiden og kærligheden


Anmeldelser (5)


15. apr. 2016

Laus Strandby Nielsen er tilbage med en suveræn digtsamling om eksistensen og livets forunderligheder. Læsere af dansk lyrik har en stor læseoplevelse i vente.

Laus Strandby Nielsen, f. 1944, debuterede i 1970 med Åhhh! ... Kom hurtigt!


. Nærværende bog, der er hans 9. udgivelse, består af digte sat i strofer med varierende omfang af vers. Der er fx digte om forandringer og udviklinger, om tiden, eksistensen og om tilværelsens forunderlige tildragelser, fx som her: "Det er solen/ der opvarmer den sten// som efter en lang og for det meste/ meget langsomt omtumlet tilværelse// om lidt oplever det øjeblik/ af umulig kontakt// som man mærker når et firben/ sætter sig på ens overflade." Der er også små prosalyriske tekster om allegoriske figurer som fx professor Mørke, Hr. Morgenstråle og Dr. Sjov, der er ansat på et stort teksthospitalLaus Strandby Nielsen, f. 1944, debuterede i 1970 med Åhhh! ... Kom hurtigt!. Nærværende bog, der er hans 9. udgivelse, består af digte sat i strofer med varierende omfang af vers. Der er fx digte om forandringer og udviklinger, om tiden, eksistensen og om tilværelsens forunderlige tildragelser, fx som her: "Det er solen/ der opvarmer den sten// som efter en lang og for det meste/ meget langsomt omtumlet tilværelse// om lidt oplever det øjeblik/ af umulig kontakt// som man mærker når et firben/ sætter sig på ens overflade." Der er også små prosalyriske tekster om allegoriske figurer som fx professor Mørke, Hr. Morgenstråle og Dr. Sjov, der er ansat på et stort teksthospital.

LSN skriver med stort sprogligt overskud, fantasifuldt, fabulerende og ofte overrumplende, og digtene gør et ejendommeligt dragende indtryk. En formidabel samling med digte, der alle holder et højt niveau, men som ikke er svære at læse. Bogen har endvidere et meget fint foromslag.

LSN er en særegen stemme i det danske digtlandskab, hvor han efter min mening kan sammenlignes med de bedste, fx Peter Laugesen og Henrik Nordbrandt.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 27. apr. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Martin Gregersen

d. 30. jun. 2016

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 30. apr. 2016

LitteraturNu [online]

Af

Thomas Rude Andersen

2016-08-25


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016