Gå til indholdBøger / faglitteratur

Når bestyrelsen skaber værdi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

295 sider

Udgivet

2014

Ophav

Torben Ballegaard(forfatter, (hovedansvarlig))
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for bestyrelsesmedlemmer


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 26. maj. 2014

For virksomhedsledere og bestyrelsesmedlemmer.

Efter en række økonomiske skandaler er der i de senere år kommet mere fokus på virksomhedsbestyrelsens opgaver, ansvar og forpligtelser. Men bogen har et videre sigte end blot at bevidstgøre bestyrelsesmedlemmerne om deres ansvar. Dens hovedpointe er, at bestyrelsen kan og bør være egentlig værdiskabende for virksomheden. Med det menes at tænke strategisk sammen med virksomhedens ledelse. De gode råd til bestyrelsen er at fokusere, at sparre, at støtte og stimulere til nye synspunkter og vinkler på virksomhedens forretningsområde og udfordringer. Bestyrelsen skal bevæge sig fra udelukkende at have en kontrolfunktion til at involvere sig aktivt i skabelsen af fremtiden og sætte retning sammen med ledelsen. Bogens indhold er råd og vejledning til, hvordan man igangsætter sådan en proces, skaber en tryg atmosfære, rammesætter arbejdet og skaber en dagsorden, så fokus er proaktivt.

Der findes en del litteratur om bestyrelsesarbejdet eksempelvis: Professionelt bestyrelsesarbejde - hele året, 2013 og Bestyrelsen, 2008, der dog begge har et mere instrumentelt perspektiv på emnet med fokus på jura, regler og pligter.

En bog for bestyrelsesmedlemmer i virksomheder med den hovedpointe, at bestyrelsen i højere grad skal se sin rolle som en støtte for virksomhedens strategiudvikling.


Berlingske tidende

d. 15. jun. 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 15. jun. 2014


Jyllands-posten

d. 8. jun. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 8. jun. 2014Informationer og udgaver

2014

Bog

Torben Ballegaard

Gyldendal Business, 1. udgave