Bøger / faglitteratur / erindringer

Nålen i armen : slægten og brødrene Price


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
189 sider: ill.
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
erindringer, barndomserindringer

Beskrivelse


Brødrene James (f. 1959) og Adam Price (f. 1967), sønner af skuespiller- og instruktørægteparret Birgitte og John Price beretter om deres liv, familie og arbejde som kapelmester, skabere af musicals, forfattere og instruktører.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Kendte mennesker er godt stof, både i samtalebøger og i biografier. I denne bog med den kryptiske titel Nålen i armen kombineres genrerne, idet brødrene James Price (født 1959) og Adam Price (født 1967) portrætteres i en blanding af interview og fortælling. Journalisten Lone Kühlmann er den velskrivende forfatter til den letlæste og fornøjelige portrætbog, som vil blive læst af yngre læsere på grund af interesse for James og Adam og af ældre læsere på grund af brødrenes forældre, skuespilleren, sceneinstruktører og gastronomen John Price (1915-1996) og skuespilleren og teaterinstruktøren Birgitte Price (1934-1997).

Slægten Price har været i Danmark siden 1775 og har altid været noget ved musikken eller scenen. Sjette generation er James og Adam Price, som åbenhjerteligt fortæller om deres liv, hvor det at være børn af af store og selvcentrerede kunstnere både er en forbandelse og en glæde. På grund af fraværende forældre er James og Adam meget overladt til en temperamentsfuld husholderske og en elskelig mormor. Brødrene fortæller kærligt og reflekteret om familien og om stort og småt fra deres opvækst, valg af livsbane og om deres voksenliv som henholdsvis komponist og tekstforfatter plus diverse bibeskæftigelser.

Faderen, John Price, udgav i 1983 sine erindringer, Min line- og min mavedans.

En veloplagt og nuanceret portrætbog om brødrene Price og af deres forældre, og bogen kan interessere såvel yngre som ældre biografilæsere.


Jyllands-posten

d. 6. nov. 2007

af

af

Henrik Lyding

d. 6. nov. 2007


Berlingske tidende

d. 10. nov. 2007

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 10. nov. 2007


Kristeligt dagblad

d. 2. feb. 2008

af

af

Dorte Remar

d. 2. feb. 2008