Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Nådesløs


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

320 sider

Udgivet

2011

Ophav

Dean R. Koontz(forfatter)

Kim Langer(oversætter)
Genre og formroman, psykologisk thriller
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Psykologisk thriller om succesforfatteren Cullen Greenwich, der får en enkelt ondskabsfuld anmeldelse og opsøger manden bag den. Det er starten på en nådesløs og voldelig menneskejagt, hvor alles liv er på spil i et dramatisk opgør med mystiske hændelser


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 25. nov. 2010

Dean Koontz-fans samt læsere af spændingsbøger og psykologiske thrillere udgør målgruppen.

Succesforfatteren Cullen Greenwich får efter stor succes med sine bøger én enkelt mere end almindelig barsk anmeldelse af sin nyeste bog. Den kommer fra en kult-anmelder med stor magt, og han opsøges af Cullen, der vil have en forklaring, men i stedet vækker den magtfulde mands nådesløse hævntørst. Det viser sig at have en langt større og voldsom baggrund, der har kostet flere andre kunstnere deres liv på bestialsk vis, og en nådesløs menneskejagt begynder mellem Cullen og anmelderen, og hvor Cullens kone, deres hund og den autistiske/intelligente/geniale 6-årige opfindersøn spiller centrale roller. Det er et ret spændende plot, der i effektiv stil tager overraskende vendinger undervejs og helt i Koontz' ånd også foruden vold rummer overnaturlige fænomener. Slutningen står dog ikke mål med spændingskurven undervejs, for den er lidt letkøbt og bogen fuser med et par løse ender og nemme løsninger noget ud i forhold til plottets potentiale, som om bogen pludselig skulle gøres færdig.

Der er mange gode spændingsbøger/psykologiske thrillere for målgruppen også blandt Koontz' øvrige bøger. Denne supplerer bestanden, men tilfører pga. slutningen ikke genren væsentlig ny kvalitet.

Efter en lovende indledning og et spændende psykologisk thrillerplot kommer der andre elementer ind over, inden bogen slutter med et par løse ender og hurtige løsninger. Ikke en af Koontz' bedste, men elementært spændende.


litteratursiden.dk

d. 20. dec. 2010

af

af

Merete Trap

d. 20. dec. 2010

Nådesløs god underholdning - Tag med på en nervepirrende flugt fra den uforfalskede ondskab – forklædt som anmelder! Forfatteren Cullen Greenwich har det rigtig godt. Han har gang i en god og lovend...Informationer og udgaver

2011

Bog

Dean R. Koontz

Cicero, 2. danske udgave

2010

Bog

Dean R. Koontz

Cicero, 1. danske udgave

2018

Ebog

Dean R. Koontz

Lindhardt og Ringhof