Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Mysteriet på værelse 622 : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

628 sider

Udgivet

2021

Ophav

Joël Dicker(forfatter)

Karsten Nielsen(oversætter)
Genre og formroman, romaner, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Et 15 år gammelt uopklaret mord på et fornemt schweizisk hotel gør forfatteren Joël Dicker nysgerrig. Han aner straks et plot til sin næste roman: Hvem blev myrdet, hvorfor og hvordan kunne morderen forsvinde uset fra hotellet? Underholdende og gådefuld puslespilskrimi for krimilæsere og andre, der holder af et godt mysterie


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj. 2021

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 6. maj. 2021

Et 15 år gammelt uopklaret mord på et fornemt schweizisk hotel gør forfatteren Joël Dicker nysgerrig. Han aner straks et plot til sin næste roman: Hvem blev myrdet, hvorfor og hvordan kunne morderen forsvinde uset fra hotellet? Underholdende og gådefuld puslespilskrimi for krimilæsere og andre, der holder af et godt mysterie.

Spillet om formandsposten i en gammel schweizisk bank kulminerer i et mord på det fornemme Hotel Palace de Verbier. 15 år senere er forfatteren Joël Dicker på ferie på hotellet, hvor han undrer sig over, at der findes et værelse 621b i stedet for 622. Da han finder ud af, at det er pga. det uopklarede mord begået på hotellet, sætter han sig for at opklare, hvad der skete dengang. Det hvirvler op i en gådefuld sag fra den schweiziske bankverden fyldt med bedrag, penge og kærlighed. Dicker har skrevet sig selv ind i rammen omkring den fiktive mordgåde, hvilket tilføjer et ekstra lag om forfatteren og hans afdøde forlægger.

Det er en noget lang, men underholdende puslespilskrimi, hvor læseren gang på gang bliver taget ved næsen. Det er ikke en klassisk page-turner, men derimod en historie, der stille og roligt får lov til at udvikle sig, mens flere og flere lag bliver afsløret. Den ublodige og gådefulde historie kan også læses af dem, der normalt ikke er til krimier.

Skrivestilen med det rolige tempo, mange lag og gåder kan minde om Michel Bussi og især hans krimi Sorte åkander.


Litteratursiden.dk [online]

d. 16. maj. 2021

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 16. maj. 2021


litteratursiden.dk

d. 16. maj. 2021

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 16. maj. 2021

Den schweiziske bestsellerforfatter Joël Dicker har skrevet en murstensroman om kærlighed og om hemmeligheder og løgne i den schweiziske bankverden. Forfatteren Joël Dicker vil skrive en roman til ær...


Jyllands-posten

d. 15. maj. 2021

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. maj. 2021


Politiken

d. 12. maj. 2021

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. maj. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Joël Dicker

People's, 1. udgave

2021

Ebog

Joël Dicker

People's, 1. udgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Peter Carstens

People's

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Carstens

People's Press