Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Mysteriet om Børges tissemand : en billedbog for børn - og for fordomsfrie voksne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

48 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formroman, parafraser, humor

Beskrivelse


Lille Børge minder på rigtig mange måder om Jesus. Den sunde og raske, lille dreng mister pludselig sin tissemand - i hvert fald er den ikke til at se på nogle af billederne. Hvor mon den er blevet af?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 31. mar. 2015

Mærkelig fortælling om lille, nøgne Børge, der på virkelig mange måder minder om Jesus. Hvorfor forsvinder Børges fugl, og hvorfor kan man på mange billeder ikke se hans tissemand? Mest for større børn og voksne med lyst til fis og ballade. Måske til højtlæsning?.

Parafrase over Jesus' første leveår baseret på kommentarer til middelalderlige kirkemalerier. Der leveres mange sproglige hentydninger både til Biblen og til nulevende begivenheder og personer. Således optræder både Johanne Schmidt-Nielsen, charterrejser og Bjørn Borg-underbukser sammen med andre indfald. Undervejs i historien er der to ting som pludselig forsvinder, først Børges lille fugl - en stillids - og derefter Børges lille tissemand.

En ganske usædvanlig billedfortælling. Absurd, skæv og måske en anelse provokerende, hvilket i og for sig kan være meget befriende nogle gange. Det virker som om forfatteren har haft det sjovt, mens han har tømt de gamle kirkemalerier for historier. Historien er så rablende, at det nok er en smagssag om man finder bogen sjov eller blot anstrengende.

Tilsvarende bøger eksisterer næppe. Dog findes der andre, som digter skørt videre på billedkunsten, eksempelvis Hvorfor?Skvulp


og Skvulp fra AROS, som begge henvender sig mere til børnTilsvarende bøger eksisterer næppe. Dog findes der andre, som digter skørt videre på billedkunsten, eksempelvis Hvorfor? og fra AROS, som begge henvender sig mere til børn.Informationer og udgaver

2015

Bog

Steen Agger (f. 1946)

Grimbart