Gå til indholdMutationerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Ramón får konstateret kræft i tungen, som må fjernes. Vi følger hans nye liv med sygdom, hvor hans indre dialog står i stærk komisk kontrast til de få ord, han får noteret på en notesblok. For læsere af sjove fortællinger om det svære og dem med en særlig interesse for Latinamerika


Anmeldelser (1)


8. jul. 2022

Ramón får konstateret kræft i tungen, som må fjernes. Vi følger hans nye liv med sygdom, hvor hans indre dialog står i stærk komisk kontrast til de få ord, han får noteret på en notesblok. For læsere af sjove fortællinger om det svære og dem med en særlig interesse for Latinamerika.

Den mexicanske advokat Ramón Martínez får amputeret tungen, efter en meget sjælden tumor har overtaget den. Uden talens brug kommer han ud for tragikomiske hændelser. Han får en papegøje, der kun kan sige ting som "røvhul" og "bøsserøv". Vi oplever også situationen gennem hans kone, hans teenagebørn og hans psykolog, der har et usundt bånd til en ung klient og er stor fortaler for medicinsk cannabis. Hans læge har lange, naturvidenskabelige tanker om den sjældne tumor i Ramóns tunge.

Forsiden viser en DNA-streng og ligner en fagbog, hvilket forvirrer, da indholdet er skønlitterært. Bogen er let at læse, og karaktererne er fint beskrevet. Der er en del skift mellem de forskellige personer, og historien virker til at være slut før, den er kommet i gang. Der er mindre elementer af homofobi (papegøjen og andres brug af ordet bøsserøv) og tykfobi (beskrivelserne af Ramóns datter).

Maria Gerhardts bøger, fx Der bor Hollywoodstjerner på vejen


Helle Erobreren


Veronika beslutter at dø


, handler også om et kræftforløb, men der er mere humor i nærværende bog. For helt sort humor om sundhedssystemet kan man prøve Helle Erobreren. For flere latinamerikanske fortællinger kan man søge mod Paulo Coelho, fx Veronika beslutter at døMaria Gerhardts bøger, fx Der bor Hollywoodstjerner på vejen, handler også om et kræftforløb, men der er mere humor i nærværende bog. For helt sort humor om sundhedssystemet kan man prøve . For flere latinamerikanske fortællinger kan man søge mod Paulo Coelho, fx Veronika beslutter at døMaria Gerhardts bøger, fx Der bor Hollywoodstjerner på vejen, handler også om et kræftforløb, men der er mere humor i nærværende bog. For helt sort humor om sundhedssystemet kan man prøve Helle Erobreren. For flere latinamerikanske fortællinger kan man søge mod Paulo Coelho, fx Maria Gerhardts bøger, fx Der bor Hollywoodstjerner på vejen, handler også om et kræftforløb, men der er mere humor i nærværende bog. For helt sort humor om sundhedssystemet kan man prøve Helle Erobreren. For flere latinamerikanske fortællinger kan man søge mod Paulo Coelho, fx Veronika beslutter at dø.

Lektørudtalelse

Af

Katrine Skovgaard Rasmussen


Informationer og udgaver

Bog

2022