Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Mustagh Ata : forsvundet på bjerget


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
92 sider: ill.
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
rejsebeskrivelser

Beskrivelse


Beskrivelse af en gruppe bjergbestigeres forgæves forsøg på at nå toppen af bjerget Mustagh Ata.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2015

af

af

Per Månson

d. 10. juli 2015

En hjælp til planlægningen af bestigning af det kinesiske bjerg Mustagh Ata fra en af landets mest erfarne bjergbestigere. For seriøse og erfarne bjergbestigere.

Bogen er en minutiøs beskrivelse af en gruppe - ledet af forfatteren - bjegbestigeres forgæves forsøg på at nå toppen af det kinesiske bjerg Mustagh Ata. Alle forberedelser skildres nøje og bestigningen følges trin for trin. Slutteligt en efterrationalisering af, hvad der måske kunne rettes. Illustreret med kort og sort/hvid-fotos. Forfatteren er en af Danmarks mest erfarne bjergbestigere, der virker som bjergguide rundt om i verden. Han har udgivet en række andre bøger om bestigninger af blandt andet Mount Everest og Mont Blanc.

Det er en meget instruktiv bog, der umiddelbart vil være pensum, hvis man vil bestige det pågældende bjerg. Der er dog også almene betragtninger, der kan bruges som generel vejledning for bjergbestigere.

Everest, drømmen & sejrenMont Blanc og Mont Blanc er to lignende bøger fra forfatterenEverest, drømmen & sejren og er to lignende bøger fra forfatteren.