Gå til indholdBøger / faglitteratur

Musikdidaktik : mellem fag og didaktik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

180 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Ophav

Finn Holst(forfatter)
Sværhedsgrad

for folkeskolen, for musikundervisning, for musiklærere, for læreruddannelse, for musikkonservatorier


Beskrivelse


Tankevækkende og interessant bog, der pointerer vigtigheden af at musikfaglighed og pædagogisk faglighed skal gå hånd i hånd for at eleverne kan få gavn af undervisningen. Henvender sig til musiklærerstuderende fortrinsvis på læreruddannelsen og musikkonservatoriet


I samme serie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2022

af

af

Boy Olesen

d. 5. aug. 2022

Tankevækkende og interessant bog, der pointerer vigtigheden af at musikfaglighed og pædagogisk faglighed skal gå hånd i hånd for at eleverne kan få gavn af undervisningen. Henvender sig til musiklærerstuderende fortrinsvis på læreruddannelsen og musikkonservatoriet.

Didaktikbegrebet introduceres historisk. Didaktisk praksis er interaktionen mellem undervisning og læring og dermed udgangspunkt for en dialogisk didaktik. Der gives en gennemgang af traditionelle metodiske koncepter i musik, ligesom metodebegrebet bliver diskuteret. En monologisk og dialogisk didaktisk tilgang uddybes, og der opstilles en didaktisk model. Musikundervisningens historie fra sang til musik samt udviklingen af indholdskategorier præsenteres og i det efterfølgende kapitel gives der en præsentation af forskellige fagsyn med en skelnen mellem et bredt og et smalt fagsyn.

Bogen er velskrevet, overskuelig og med mange afsnitsinddelinger. Bogen indeholder mange gode figurer. Der er løbende gennem bogen indsat tydelige felter med arbejds- og diskussionsspørgsmål, der er meget konkrete og relevante.

Bogen kan relateres til Musikundervisning, der har fokus på fagmetodik mere end på didaktik.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. sep. 2022

af

af

Anne Skovmark

d. 6. sep. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Finn Holst

Hans Reitzel, 1. udgave