Gå til indholdMusik og menneske : introduktion til musikpsykologi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

371 sider

Udgivet

2009

genre/form

lærebøgerOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Lærebog i musikpsykologi, der er bygget op ud fra en teoretisk model, der beskriver musikken som en fysisk kraft, som et sprog med æstetisk betydning og eksistentiel mening og som en social og kulturel aktivitet


Anmeldelser (6)


28. aug. 2009

Musikvidenskabelig bog om musikpsykologi. Målrettet videregående studier og de specielt interesserede i musikteori og musikpsykologi, fx musiklærere og musikere på forskellige niveauer.

Forfatteren, der bl.a. underviser i musikpsykologi, skriver her den grund- og lærebog om musikpsykologi han selv savner på dansk. Først en teoretisk introduktion, der bl.a. præsenterer 3 teoretiske modeller fra henholdsvis Sloboda, Ruud og Bruscia. Opsamlende fastslår forfatteren, at det ikke er muligt at give en almengyldig og entydig definition af hvad musik er, eller opstille en generel teori for, hvordan musik påvirker, og hvad musik betyder for mennesker. Bogens teori baserer sig på netop Sloboda og Ruud med 4 niveauer for musikforståelse: Musik som lyd, Musik som sprog med betydning, Musik som sprog med mening og Musik som interaktion. Den teoretiske introduktion efterfølges af første del, der forklarer baggrunden for begrebet musikpsykologi. Anden del opstiller en teoretisk model, mens tredje del hedder "Musikpsykologiske emnestudier". Her fortæller et afsnit om musikpræferencer og identitet, at de præferencer man har omkring de 20 år følger én gennem livet.

Der findes ikke andre bøger på dansk med musikpsykologi som hovedemne, men andre bøger om musikforståelse, fx Ind i musikken af Peter Bastian.

Bogen er ikke tilgængelig for enhver med musikinteresse, men som teoretisk velfunderet grundbog om musikpsykologi er den savnet på hylden.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Danish yearbook of musicology

Af

Svend-Erik Holgersen

Vol. 37 (2009)

Gymnasieskolen

Af

Palle Andkjær Olsen

Årg. 93, nr. 1 (2010)

Kristeligt dagblad

Af

Eva Hvidt

d. 28. okt. 2009

Dansk sang

Af

Kirsten Fink-Jensen

Årg. 61, nr. 5 (2009/2010)

dmt

Af

Cecilie Møller

Årg. 83, nov. (2009)


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Ebog

2009

Bog

2009