Gå til indholdMuseumsgrundbogen : kunsten at læse et museum


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

152 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Anmeldelser (7)


13. okt. 2008

Hvordan kan man bruge museer i tværfaglige undervisningsforløb? Et spørgsmål af interesse for lærere og elever ved korte videregående uddannelser, gymnasier, højskoler m.v. og en titel med et formidlende og studieforberedende sigte. Den fordrer nok selv formidling, titel og undertitel deklarerer næppe klart nok mål og indhold.

Forfatterne ser museet som et hjælpemiddel i et moderne projektorienteret, uformelt læringsmiljø. Bogen afdækker flere af de muligheder som museumsmiljøet rummer, der åbnes op for en anden faglig tilgang end vanligt og gerne i samarbejde med et vidende personale, for hvem eksponering af samlingernes potentiale også er vigtigt. Der skildres flere typer museer: naturhistoriske, kulturhistoriske og kunstmuseer tillige med bygningskarakteristika, funktioner, organisering, faglighed: registrering, konservering, udstilling m.v. Forfatterne kommer omkring samtidig med at de signalerer entusiasme og engagement.

Bøger på dansk om museer sat ind i en lignende pædagogisk kontekst ses ikke. Der er en del tidsskriftartikler om museumsformidling og undervisning, men sigtet er lidt anderledes. Det gælder også, omend bogen måske er lidt emnemæssigt "beslægtet", Dorte Skot-Hansens Museerne i den danske oplevelsesøkonomi : når oplysning bliver til en oplevelse, 2008. Endelig er der også portalen www.kulturarv.dk.

Bogen ser museerne som en ressource, der med fordel kan bruges i tværfaglige studie-/emneforløb samtidig med at den giver en række eksempler herpå.

Lektørudtalelse

Af

Finn Windfeldt Hansen

Folkeskolen

Af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 126, nr. 6 (2009)

Gymnasieskolen

Af

David Kyng

Årg. 92, nr. 4 (2009)

Nordisk museologi

Af

Richard Pettersson

2010, nr. 2

Kunstmagasinet Janus

Af

Lone Schloo Erhardsen

2009, nr. 2

Danske museer

Af

Erik Bruun Olesen

Årg. 21, nr. 5 (2008)

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Martin Salmonsen

Nr. 180 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2008