Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mumien ved midnat

Del af Grumme gys

Beskrivelse


Piger går i søvne - og forsvinder - over hele byen. Maya tror, at det har noget med den nye mumie-udstilling at gøre. Men hun kan kun finde ud af det - ved selv at gå i søvne ved midnat!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 25. maj 2010

Bogen kan selvlæses fra ca. 10 år, men vil også egne sig godt til de lidt ældre læsetrætte børn. Den kan med fordel formidles som en gyser, der er let at læse.

Forfatter og illustrator er ikke tidligere repræsenteret på de danske biblioteker. Bogen er en del af forlagets Grumme gys-serie, der henvender sig til mindre læsemotiverede børn og unge. Handlingen drejer sig om pigen Maya der opdager, at flere piger er forsvundet i hendes by, efter at have besøgt den nye mumieudstilling på museet. Alle pigerne er set, gående i søvne om natten ved museet, så nu forsøger Maya at løse mysteriet - ved selv at gå i søvne ved midnat. Historien er fin nok, selvom den ikke byder på det store gys, men den vil af samme grund egne sig fortrinligt til læsetræning. Bogen er illustreret af Tiffany Prothero som byder ind med en samling fine, helsides blyantstegninger, der supplerer handlingen godt.

Indholdsmæssigt er bogen lidt lettere at læse end R.L. Stines serier. Sværhedsgraden er på niveau med Let-gys-serien fra forlaget Cadeau.

Et udmærket valg til begynder-gyser-læsere. En visuelt flot bog, uden for mange bogstaver, så den er let at komme igennem.