Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Mulm


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

202 sider

Udgivet

2020

Ophav

Teddy Vork(forfatter)

Espen Eik Rasmussen(redaktør)
Genre og formroman, gys, domestic noir, horror, magisk realisme
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Da Jacobs kone Maja bliver indlagt på psykiatrisk skadestue, bliver han alene med deres 5-årige søn Johannes i deres gamle store hus. Johannes får sig en usynlig ven, som han kalder Svupben


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2020

af

af

Jens Rasmussen

d. 14. feb. 2020

Da Jacobs kone, Maja, er blevet indlagt på psykiatrisk skadestue, er han alene med deres 5-årige søn, Johannes, i deres store, gamle hus. Johannes har en hemmelig ven, han kalder Svupben, som får ham til at bygge små stenvarder på sit værelse. Til læsere af danske gyserhistorier.

Jacob har et krævende job som kræver hans fulde engagement, men da hans kone får et sammenbrud og kommer på psykiatrisk skadestue, er Jacob pludselig alene med Johannes i deres store, forfaldne hus i Esbjerg. Johannes begynder at trække sig ind i sig selv og begynder at lege med en usynlig ven, som han kalder Svupben. Om natten virker huset mørkt og truende, og Jacob har svært ved at sove. Da han finder Majas dagbøger, bliver han usikker på om Svupben bare er fri fantasi.

Fermt skrevet psykologisk gyser med overnaturlige elementer, som på fineste vis kombinerer det yderst hverdagsrealistiske med det paranormale. Jacobs hverdag med arbejde og familieliv vil vække genklang hos voksne læsere, og alle har prøvet at blive bange for lyde og skygger i natten.

I RosenreglenI lygternes skær


af Liv Nimand Duvå sker der også uhyggelige ting, da en kvinde flytter ind i et hus ved en skov. I lygternes skær af Steen Langstrup er gysernoveller om nattens dybe skyggerI Rosenreglen af Liv Nimand Duvå sker der også uhyggelige ting, da en kvinde flytter ind i et hus ved en skov. af Steen Langstrup er gysernoveller om nattens dybe skygger.


Himmelskibet [online]

Nr. 58 (2020)

af

af

Thomas Winther (f. 1976-10-31)

Nr. 58 (2020)Informationer og udgaver

2020

Bog

Teddy Vork

Kandor, 1. udgave

2020

Ebog

Teddy Vork

Kandor, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: David Garmark (f. 1972)

Kandor