Gå til indholdMr. BT : nyheds-jægeren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

195 sider: ill.

Udgivet

2009

genre/form

erindringerOriginaludgave

2009


Beskrivelse


23 reportager og artikler af Bertel Thomsen, journalist på BT 1958-1998. De skildrer tidens krige og katastrofer som f.eks. vulkanudbrud på Heimaey, gidselstagning i Stockholm, nedstyrtning af B52-fly i Thule og den rumænske diktator Ceausescus fald


Anmeldelser (1)


12. nov. 2009

Journalisten Bertel Thomsen fortæller om godt en snes af de utallige begivenheder, han har været vidne til og skrevet om gennem de 40 år, han arbejdede på BT. Hans håb er, at artiklerne vækker minder hos ældre og nysgerrighed hos yngre. Bred målgruppe.

Thomsen har altid været rejseklar med to kufferter stående pakket. Én til nordpå og én til sydpå. Han har næsten konstant været med på farten i jagten på nyheder i både ind- og udland. I denne bog fortælles om 23 af historierne, fra den hjemlige andedam er der bl.a. tragiske adoptionssager, en forsvunden hofhund og en UFO over Amager, desværre ødelagde grundig research som så mange gange en god historie i sidstnævnte tilfælde. De fleste artikler er fra storpolitiske brændpunkter fx Bloody Sunday, kaos i Saigon i 1968 og andre krigsreportager, om mord på statsledere og sult- og fattigdomskatastrofer, alt fortalt med en baggrundsviden, indlevelse og personlighed, der vidner om en engageret tilskuer. Thomsens journalistiske stil har da også if. bagsiden dannet skole på flere aviser. Artiklerne er illustreret med samtidige sort/hvide pressefotos, hvoraf nogle i sagens natur har en del år på bagen.

Jan Stage, Steffen Jensen, Peter Dalhoff-Nielsen og Lasse Ellegaard er eksempler på andre journalister, der har udgivet bøger med historier fra den storpolitiske scene.

Journalistisk erindringsbog, hvor Bertel Thomsen fortæller om sit liv som nyhedsjæger gennem 40 år. Kan anvendes bredt.

Lektørudtalelse

Af

Conni Boll Christensen


Informationer og udgaver

Bog

2009