Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Mr. Blue Sky. Bind 2

Del 2 af Mr. Blue SkyDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

364 sider

Udgivet

2021

Ophav

Claus Bork(forfatter)
Genre og formroman, spænding, science fiction, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Den kunstige intelligens Mr. Blue Sky har overtaget magten på Jorden. Dave Maximillian fungerer som Mr. Blue Skys højre hånd og menneskelige samvittighed. Men menneskehedens elite, kaldet Big Dogs, har planer om at generobre magten. Til science fiction-læsere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2022

af

af

Jens Rasmussen

d. 21. jan. 2022

Den kunstige intelligens Mr. Blue Sky har overtaget magten på Jorden. Dave Maximillian fungerer som Mr. Blue Skys højre hånd og menneskelige samvittighed. Men menneskehedens elite, kaldet Big Dogs, har planer om at generobre magten. Til science fiction-læsere.

2. del af Mr. Blue Sky Bogen starter kort tid efter at Mr. Blue Sky har taget kontrollen med Jorden. En mere retfærdig omfordeling af planetens ressourcer finder sted. Men den tidligere elite, som Mr. Blue Sky kalder Big Dogs, prøver at lave en kontrarevolution ved at gå uden om internettet og bruge mentale kræfter, a la Jedis fra Star Wars. Dave fungerer både som agent og menneskelig samvittighed for Mr. Blue Sky. År senere bliver den nye verdensorden også truet af aliens med telepatiske evner, som har infiltreret menneskehedenMr. Blue Sky. Bind 1.

Bogen veksler mellem at være filosofiske essays om vores nutid og verden, fortalt igennem samtaler med Mr. Blue Sky og Dave, og at være en science fiction-thriller. Sidstnævnte fungerer knapt så godt, da man ikke kommer tæt på andre end Dave. Derved virker det mest som hans personlige projekt, når han, oftest med Mr. Blue Skys hjælp, nedkæmper modstanderne. Bogen kan derfor føles noget lang og spændingskurven flader ud i sidste halvdel, på trods af at hele verdens skæbne stadig er på spil.

Hyperion-bøgerne af Dan Simmons er et klassisk eksempel på science fiction med magtfulde kunstige intelligenser.Informationer og udgaver

2021

Bog ([Bind] 2)

Claus Bork

BoD