Gå til indholdMotivation : motivationsteori og praktisk anvendelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

272 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2009


Beskrivelse


En gennemgang af motivationsteoriens historiske udvikling, de klassiske motivationsteorier og deres sammenhæng med de ny teorier, samt en praktisk del med cases


Anmeldelser (3)


6. maj. 2009

Forfatteren forsøger at genskabe respekten for og forståelsen af de klassiske motivationsteorier og føre dem frem til en praktisk anvendelse i en moderne ledelsessammenhæng. Især folk, der er i gang med en lederuddannelse vil have nytte af bogen, men dens praktiske afsnit kan også hjælpe ledere, der arbejder med motivationen i den praktiske verden, hvad enten det nu er indenfor det private eller det offentlige.

Forfatteren, der er ansat ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi ved CBS, har tidligere beskæftiget sig med ledelse i fagprofessionelle og kreative miljøer, men har i de seneste år flyttet fokus mod motivation. Hein skriver ligefremt og direkte, og hendes bog er et opgør med et eksisterende negativt syn på motivationsteorier. Bogen falder i fire hovedafsnit: Perspektiv, Klassiske motivationsteorier, Motivation i vor tid og Motivation i praksis. Forløbet fra det teoretiske til det praktiske er godt og velredigeret, og med sine gode registre er bogen bredt anvendelig.

Bogen er en grundig, kyndig og anvendelig introduktion til et emne, der indgår i alle lederes værktøjskasse. Der er ikke noget nyere om emnet på dette niveau.

God og anvendelig bog om motivation og motivationsteorier, der henvender sig til både teoretikere og praktikere.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Fysioterapeuten

Af

Agnete Sørensen

Årg. 91, nr. 15 (2009)

Undervisere.dk

Af

Stina Thorsvang

Årg. 3, okt. (2009)


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Ebog

2014

Ebog

2013

Bog

2019

Bog

2009