Gå til indholdMotivation for læring : teori og praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

96 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forskning præsenteres konkrete bud på hvordan man skaber de bedste betingelser for elevernes motivation for læring


Anmeldelser (4)


2. feb. 2015

Motivation er en af de mest betydningsfulde faktorer for optimal læring. Denne bog præsenterer otte motivationsteorier i teori og praksis til inspiration for lærere og lærerstuderende.

Bogen indledes med en kort introduktion til motivationsbegrebet og de otte motivationsteorier. Derefter gennemgås motivationsteorierne hver for sig. Og afslutningsvis rundes kort af ved at samle trådene fra de enkelte teorier som redskaber for den professionelle underviser. De enkelte kapitler afsluttes med cases og diskussionsopgaver henvendt til både lærere og lærerstuderende.

Bogen er meget velstruktureret og overskuelig at finde rundt i. Det vil være optimalt at læse bogen i sin helhed, men man kan også nøjes med at fordybe sig i udvalgte motivationsteorier. Teorierne er baseret på forskningsresultater, men bogens fokus er samtidig centreret omkring undervisningspraksis og læreres praktiske hverdag, hvilket gør bogen til en god udvidelse af læreres værktøjskasse til optimering af undervisningen.

Det vil være yderst oplagt at læse Motivation


sammen med denne bog. De to bøger supplerer hinanden godt og udvider motivationsforståelsenDet vil være yderst oplagt at læse Motivation sammen med denne bog. De to bøger supplerer hinanden godt og udvider motivationsforståelsen.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Merete Ahner

2015-05-21

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Birte Kvist

Årg. 52, nr. 5/6 (2015)

Læsepædagogen

Af

Bente Bruun Jensen

Årg. 63, nr. 2 (2015)


Informationer og udgaver

Ebog

2020

Bog

2015