Gå til indholdMosefolk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

478 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Krimi. En række brutale mord og overfald chokerer en lille by, og dens bysbarn Maria Brænder må som den nye landbetjent på jagt efter gerningsmanden


Anmeldelser (3)


9. feb. 2018

Når alle kender alle - hvem kan så være morderen? Et uhyggeligt mord sætter et lille lokalsamfund på den anden ende og politibetjenten Maria, der ellers var flygtet fra sin barndomsby, må vende tilbage og finde morderen. For krimilæsere med interesse for udkantssamfund og malerisk skrivestil.

Maria Brænder flytter tilbage til Vi, hvor hun er opvokset, og tager jobbet som landbetjent - absolut ikke af lyst, men på grund af farens svækkede helbred. Men hvad hun havde forventet ville være et stillestående job, udvikler sig til et mareridt, da en aldrende kvinde voldtages og myrdes, og flere voldsomme overfald følger. Da mistanken ydermere falder på Marias bedste ven og elsker, kommer hun i et dilemma, og sammen med sin gamle mentor og kollega Tage går jagten på den grufulde gerningsmand. Herudover er der stort fokus på Marias opvækst og barndom og de mange menneskelige relationer.

Sproget er for krimigenren atypisk malerisk og for den gængse krimilæser kan det føles langtrukkent. Der lægges tit mere vægt på følelser, barndomsminder og farver end kriminalstof, og forventer man en standard mordgåde, vil den føles lang og vævende - men for fans af skrivestilen vil det være en indlevende oplevelse, hvor man kommer under huden på flere mennesker.

Mere krimi fra de mindre samfund findes i fx De forsvundne og de døde


Vanviddets dybder


Tåge i natten


, Vanviddets dybder samt kriminovellesamlingen Tåge i nattenMere krimi fra de mindre samfund findes i fx De forsvundne og de døde, samt kriminovellesamlingen Tåge i nattenMere krimi fra de mindre samfund findes i fx De forsvundne og de døde, Vanviddets dybder samt kriminovellesamlingen Mere krimi fra de mindre samfund findes i fx De forsvundne og de døde, Vanviddets dybder samt kriminovellesamlingen Tåge i natten.

Lektørudtalelse

Af

Iben Jakobsen

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. aug. 2018

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen (f. 1952)

2018-03-16


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018