Bøger / skønlitteratur / digte

Mosaiske sonetter : anordningen


Beskrivelse


Udgivet i anledning af 200-året for Anordningen af 29. Marts 1814.

Digte i sonetform, der reflekterer over dansk jødedom anno 2014.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 17. feb. 2014

Digte for den interesserede i tros- og religionsspørgsmål, særligt den jødiske tro.

Erik Henriques Bing ønsker med sin bog at markere 200-året for den lov, der gav jøderne samme borgerlige rettigheder som alle andre undersåtter i kongeriget. I en afsluttende artikel uddyber Bing de forskellige paragraffer i loven. Det mosaiske Trossamfund har i de samme 200 år haft den samme betegnelse, og i år har det skiftet navn til Det jødiske Samfund i Danmark, som Bing selv er medlem af. I sine digte i sonetform, kaster Bing et kærligt og selvironisk, men også kritisk blik på dansk jødedom anno 2014, hvor han blandt andet introducerer tankevækkende nyskabelser som "hobbyjøder" og "identitetsturister", der har samme forhold til deres tro som mange skabslutheranere og lejlighedskristne. Et andet tema i digtsamlingen er Bings erindringer om familiens flugt til Sverige under krigen. En meget nydelig bog med en kort og dækkende bagsidetekst.

Nogle af digtene har Bing bearbejdet efter sin Sonetter, der udkom i 2009. En anden jødisk forfatter, der reflekterede over sin egen tro i sine digte, er Janina Katz.

Meget interessante digte, der i sonetform reflekterer over dansk jødedom anno 2014 i anledning af 200-året for "Frihedsbrevet" til de danske jøder.


Udsyn

Årg. 29, nr. 1 (2014)

af

af

Ellen Miriam Pedersen

Årg. 29, nr. 1 (2014)



Informationer og udgaver