Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Mormor dansede i regnen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

334 sider

Udgivet

2021

Ophav

Trude Teige(forfatter)

Anne Matthiesen(oversætter)
Genre og formroman, romaner, historiske romaner, slægtsromaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Tre generationer af kvinder og én mørk hemmelighed. En gribende roman om krig, hemmeligheder og kærlighed. For læsere af slægtshistorier og historiske romaner


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2021

af

af

Karina Høyer

d. 17. mar. 2021

Tre generationer af kvinder og én mørk hemmelighed. En gribende roman om krig, hemmeligheder og kærlighed. For læsere af slægtshistorier og historiske romaner.

Juni har arvet sit barndomshjem fra sine bedsteforældre på øen, hvor hun er vokset op. I oprydningen finder hun et billede af sin mormor Tekla sammen med en tysk soldat og et brev, som mormoren har skrevet dateret 1946 og med tysk poststempel. Men hvorfor var Junis mormor i Tyskland lige efter krigen? Og lige omkring det år, hvor hun fik Junis mor, Lilla? Juni bestemmer sig for at dykke ned i historien og undersøge sin mormors fortid og måske komme tættere på et svar på, hvorfor der altid har været så mange hemmeligheder mellem Lilla og Tekla - og mellem Tekla og Juni. Romanen er baseret på virkelige historiske hændelser.

En meget fin og rørende roman om hemmeligheder og krigens grusomheder, men også om kærlighedens helbredende kraft. Romanen fortælles fra Junis synsvinkel men vi tilbageblik får vi mormor Teklas historie udfoldet sammen med en spændende og grundig historisk gennemgang af, hvordan det har været at bo i Tyskland efter krigen. Sproget er let og historien fortælles i et fint tempo, der gør romanen letlæst og interessant hele vejen igennem.

Kan tematisk og stilistisk sammenlignes med SigneSignes hjemkomst


Når krigen slutter


og s hjemkomst. Livet efter krigen beskrives også i Når krigen slutterKan tematisk og stilistisk sammenlignes med Signe og . Livet efter krigen beskrives også i Når krigen slutterKan tematisk og stilistisk sammenlignes med Signe og Signes hjemkomst. Livet efter krigen beskrives også i .


litteratursiden.dk

d. 25. apr. 2021

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. apr. 2021

Gribende og stærk roman om en tre generationer af kvinder, hvis liv har været præget af skyld, skam og fortielser som følge af oplevelser under Anden Verdenskrig. Juni har arvet sine bedsteforældres ...


Jyllands-posten

d. 26. jun. 2021

af

af

Mikael Busch

d. 26. jun. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Trude Teige

Alpha, 1. udgave

2021

Ebog

Trude Teige

Alpha, 1. eBogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Alpha

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

AV Forlaget Den Grimme Ælling