Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Morika - rent blod

Del 1 af Morika

Beskrivelse


Visdomslærlingen, Eshiri og krigerlærlingen, Korau undervises på skoleøen Raudra i landets idealer for fred og tolerance. Fremtiden synes lys og sikker, men onde kræfter lurer på at bringe det gamle adelsvælde tilbage til magten. Pludselig er samfundet splittet i en blodig borgerkrig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 31. mar. 2015

Nu kommer første bind i den nye, spændende fantasy-serie, "Morika" for 12-16-årige.

I Morika skal alle tilbringe fire år på skole-øen, Raudra, fra de fylder 12 år. Den 16-årige pige, Eshiri og den jævnaldrende dreng, Korau ankommer til Raudra efter et ophold i Morika. Her skal de lære om Morikas stolte traditioner for fred, tolerance og demokrati. På Raudra kommer de ud for en chokerende hændelse og flygter tilbage til fastlandet. Noget tyder på, at reaktionære kræfter i landet i det skjulte har planlagt at give magten tilbage til de gamle adelsslægter og undertrykke dem, der ikke har "rent blod". Snart er de midt i en blodig borgerkrig. Det er Eshiri og Korau, der på skift fortæller historien i 1. person.

Det er en utroligt velskrevet og spændende bog, som den danske forfatter her debuterer med. Historien er flot disponeret, og spændingen og uhyggen optrappes bogen igennem. Her er fine personkarakteristikker, og alle personer fremtræder nærværende og vedkommende. Handlingen sætter tanker i gang hos læseren, og her er mange hentydninger til historiebøgernes dystre kapitler om racisme, racehygiejne, folkemord og kolonisering. Sproget er flot og flydende, og man indfanges hurtigt af fortællingen. Jeg glæder mig til de næste bind. Imponerende og flot debut.

Læserne bør også stifte bekendtskab med trilogien "The hunger games", hvor en diktatorisk statsledelse tvinger folk til at kæmpe til døden i en enorm arena. Også her tvinges læseren til at tænke over ideologi og moral.


Weekendavisen

d. 4. sep. 2015

af

af

Vibe Termansen

d. 4. sep. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 5 (2015)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 68, nr. 5 (2015)