Gå til indhold



Morgenkåber


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

44 sider

Udgivet

2021

genre/form

digte



,

kortprosa



Originaludgave

2021


Beskrivelse


En duo af dels en musisk teateroplevelse a la Bach på skrift og dels sansende drømmescenarier. For lyriklæsere og musikinteresserede


Anmeldelser (2)


7. jan. 2022

En duo af dels en musisk teateroplevelse a la Bach på skrift og dels sansende drømmescenarier. For lyriklæsere og musikinteresserede.

Bogen indeholder to tidligere tekster fra 2013: "Goldbergvariationer" opført som koncertforestilling 2021 og "Jeg befinder mig i mit hus", som er en bearbejdning af "Nostalgi" trykt i DSB's magasin "Ud & Se" ud fra læsernes drømme. "Goldbergvariationer" består af to dele med i alt 15 korte tekster, der både er opbygget som et musisk værk med 30 variationer og som en art manuskript med regibemærkninger. Tekstdelene, der udgør drømmebilleder, er trykt med forskellige farver. "Jeg befinder mig i mit hus" består af ni korte tekster, hvor bogstaverne minimeres for hver drømmetekst.

Ursula Andkjær Olsens "Goldbergvariationer" er æteriske og musikalske, og teksternes forord introducerer læsestemningen, fx legende eller urolig. Kan læses med realistiske, teologiske eller filosofiske briller, alt efter læserens tolkning. "Jeg befinder mig i mit hus" er nostalgiske drømme med fokus på fysiske rum og musik. Goldbergvariationerne af Bach består også af 30 variationer, som blev spillet om natten for en søvnløs greve, og i de ni drømmetekster indfanges læseren i tidsforskydninger - måske tilbage til 1700-tallet på en dybrød veloursofa.

Minder mest om samme forfatters Atlas over huller i verden


, der også er poetisk og musiskMinder mest om samme forfatters Atlas over huller i verden, der også er poetisk og musisk.

Lektørudtalelse

Af

Hanne Rønberg

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 17. dec. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021