Bøger / skønlitteratur / roman

Mordet på en havfrue


Beskrivelse


Krimi. H.C. Andersen bliver anklaget for mordet på en skøge og sammen med skøgens søster lurer en farefuld færd i forsøget på at finde den rigtige morder.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2019

af

af

Stine Grabas

d. 1. aug. 2019

I 1834 bliver Hans Christian Andersen beskyldt for mordet på en skøge, men han har blot klippet papir efter kvindens former. Skøgens søster og Hans Christian sætter alt ind for at finde den rigtige morder. For alle læsere af krimi-romaner i en historisk ramme.

Skøgen Anna bliver fundet i havnen og den sidste, der blev set med hende, er Hans Christian Andersen. En sølle digter, som ikke formår at overbevise politimesteren med sine lange filosofiske forklaringer og bliver anklaget for mord. Grundet gode forbindelser får han et par dage i friheden og han slår sig sammen med skøgens søster for at finde den virkelige morder. En farefuld færd venter og flere lig dukker op. Kvinderne har fået opereret brysterne af og sat sammen igen, men hvorfor gør morderen det? Kazinski og Rydahl har hver især udgivet utallige krimier; dette er den første, de har skrevet sammen.

Spændende krimi med "Den lille havfrue" som inspirationskilde, hvor man får et fint indblik i datidens hårde kår og levevis. Krimien er svær at lægge fra sig med sine mange små kapitler, der får historien til at flyde let. Interessant med H.C. Andersen som karakter, da man normalt kun kender ham fra børnefortællingerne.

Gothams guderDøden kommer til PemberleyAl kødets gang, Døden kommer til Pemberley og Al kødets gang er andre krimier, der forgår i 1800-talletGothams guder, og Al kødets gang er andre krimier, der forgår i 1800-talletGothams guder, Døden kommer til Pemberley og er andre krimier, der forgår i 1800-tallet.


litteratursiden.dk

d. 5. sep. 2019

af

af

Arne Larsen

d. 5. sep. 2019

H.C. Andersen er både mordmistænkt og detektiv i denne krimi. Umuligt, kunstigt og blasfemisk, men det fungerer fremragende som spændingsroman, historisk skildring og biografi. Begge forfatternavne e...


Jyllands-posten

d. 7. sep. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. sep. 2019


Politiken

d. 6. sep. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. sep. 2019


Berlingske tidende

d. 16. sep. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 16. sep. 2019


Weekendavisen

d. 27. sep. 2019

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 27. sep. 2019