Gå til indholdMord i din hjemby


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider

Udgivet

2015

genre/form

noveller,

krimiOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Ti kriminoveller af danske forfattere, som tager udgangspunkt i deres hjemby


Anmeldelser (3)


9. jun. 2015

Ti kriminoveller af danske forfattere, der skriver med udgangspunkt i hvert deres hjemsted. For krimifans og andre, som vil have et kig ind i forfatternes værksteder.

Der er bidrag fra både garvede forfattere som Lars Kjædegaard og relativt nye som Stephanie Caruana. De tager os med til 10 vidt forskellige steder i Danmark og skriver hovedsageligt på erindret barndom med afsæt i konkrete og virkelige lokaliteter, som de så bygger deres fiktion ud fra. Alle noveller afsluttes med et kort interview og forfatteroplysninger.

Novellerne er meget afvekslende tematisk. Fra traditionelle mord til psykologisk gys, fra duften af tang ved Orø til midtbyen af Århus. Det er velskrevne og ret konventionelle noveller - på den gode måde, altså. Mest utraditionel (derfor nok den, der har gjort mest indtryk på mig) er Lars Kjædegaards uhyggelige fortælling om barndommens mareridt fra Julebæk Strand. Det fungerer fint med de korte forfatterinterview, som giver lidt baggrund for, hvorfor de skriver, som de gør.

Vi har andre antologier med krimifortællinger af danske forfattere. En af de mest kendte er Liv for liv


Tågevals


, og fra 2015 har vi et godt bud i Tågevals, som sætter fokus på motiver til at dræbe. Men der er ikke andre af slagsen, der som "Mord i din hjemby" tematiserer hjemstedet som udgangspunkt for forfatternes inspiration og kreativitetVi har andre antologier med krimifortællinger af danske forfattere. En af de mest kendte er Liv for liv, og fra 2015 har vi et godt bud i , som sætter fokus på motiver til at dræbe. Men der er ikke andre af slagsen, der som "Mord i din hjemby" tematiserer hjemstedet som udgangspunkt for forfatternes inspiration og kreativitetVi har andre antologier med krimifortællinger af danske forfattere. En af de mest kendte er Liv for liv, og fra 2015 har vi et godt bud i Tågevals, som sætter fokus på motiver til at dræbe. Men der er ikke andre af slagsen, der som "Mord i din hjemby" tematiserer hjemstedet som udgangspunkt for forfatternes inspiration og kreativitet.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. jul. 2015

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. jan. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015