Bøger / faglitteratur

Mondo pop : teser om americana, broderskab, autoxploitation og souldrivers


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennem eksempler fra kultfilmene "The fast and the furious" og "Convoy" undersøges populærkulturen samt fællesnævnere for amerikansk identitet og kultur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2016

af

af

Henrik H Pedersen

d. 8. feb. 2016

Gennem eksempler fra kultfilmene "The fast and the furious" og "Convoy" undersøges populærkulturen samt fællesnævnere for amerikansk identitet og kultur. Velegnet til opgaver omkring amerikansk populærkultur fra gymnasieniveau og for undervisere i massemedier.

Teser om amerikansk populærkultur herunder americana, broderskab og souldrivers. Det er tekster som bl.a. undersøger hvad der ligger bag vores fascination af den måske ikke så fine amerikanske populærkultur eksemplificeret ved 2 kult bilaction film. Første halvdel er centreret omkring amerikanske frihedsforestillinger og destruktion gennem analyse af "The fast and the furious". I anden halvdel analyseres Sam Peckinpahs klassiske "Convoy" som handler om motorvejens sammenhold, frihedstrang og rebelske kollektiv. Her linker forfatterne til både Western-genren, Walt Whitman og beat-generationen. Bogen er første bind i ny bogserie som undersøger populærkulturen og kunstens mange betydninger.

Spændende betragtninger med overraskende vinkler omkring amerikansk populærkultur og identitet. Bogen, som er i pocket format, har et sjovt kitschet 70- og 80'er layout hvad angår både forside, tekst og fotos.

En oplagt nyere pendant med amerikansk film som fokus og som også overskrider nogle faglige grænser er En engel af sten om Charles Bronson.