Gå til indholdBøger / faglitteratur

Monarkiet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

167 sider

Udgivet

2020

Ophav

Dante Alighieri(forfatter)

Ditlev Tamm(oversætter, tekstkommentar)

Lino Vogt(redaktør)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Dante Alighieris statsretslige værk, hvori han analyser og argumenter for behovet for et monarki, hvor én bestemmer til alles bedste. Samt tre modsvarende resuméer af Dantes tekster skrevet af Lino Vogt.


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. aug. 2020

Dante Alighieri analyserer behovet for det, han forstår ved et monarki, nemlig et slags verdensherredømme, hvor én bestemmer til alles bedste. For dig som har mod på en udfordrende og svært tilgængelig tekst.

Den italienske poet Dante Alighieri skrev dette statsretslige værk om monarkiet på et tidspunkt mellem 1302 og inden sin død i 1321. Man kender ikke det præcise årstal. Ditlev Tamm fortæller i sin indledning om værkets plads i Dantes forfatterskab, og om den historiske politiske situation i Italien på Dantes tid, hvor der var en magtkamp mellem pavedømmet og den tysk-romerske kejser. Dantes værk ses som et samtidigt indlæg i denne debat om magtens fordeling. Denne udgivelse består af Dantes egen tekst, som er delt i 3 bøger. Desuden 3 modsvarende resuméer af Dantes tekster skrevet af Lino Vogt. Dante oprindelige latinske tekst er oversat og kommenteret af Ditlev Tamm. Jens Christian Grøndahl skriver i sit forord bl.a., at vi skal læse Dantes værk, ikke for at finde svar på nutidens udfordringer men for at "skærpe evnen til at stille de samme spørgsmål om magt og fællesskab, som vi må besvare for at kunne møde dem". Ditlev Tamm er professor emeritus i retshistorie.

Flot udgivelse, men ikke en nemt tilgængelig tekst. Forord, kommentarer og resuméer er en helt uundværlig hjælp.

Det er den første danske oversættelse af værket. Af Dante findes fx hovedværket Dantes guddommelige komedie.


Kristeligt dagblad

d. 16. jan. 2021

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 16. jan. 2021


Weekendavisen

d. 10. sep. 2021

af

af

Ulrik Langen

d. 10. sep. 2021


Logos

2021, nr. 3

af

af

Henning Galmar

2021, nr. 3Informationer og udgaver

2020

Bog

Dante Alighieri

Multivers, 1. udgave