Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Mørke dage i Nice : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

340 sider

Udgivet

2021

Ophav

Klaus Wilmann(forfatter)

Maj-Britt Lund(redaktør)
Genre og formroman, krimi, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Et billede taget fra et hotelværelse i Nice bliver inspirationen til en krimi om et magtfyldt diplomatspil, narkotikahandel og en bortført dansk diplomatsøn. Krimiens forfatter opholder sig i Nice og gør sig mange tanker om sin bog, mens han udfolder krimiens plot. Til læsere af krimier med et ekstra lag


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2021

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 26. nov. 2021

Et billede taget fra et hotelværelse i Nice bliver inspirationen til en krimi om et magtfyldt diplomatspil, narkotikahandel og en bortført dansk diplomatsøn. Krimiens forfatter opholder sig i Nice og gør sig mange tanker om sin bog, mens han udfolder krimiens plot. Til læsere af krimier med et ekstra lag.

Jørgen Ubby er rejst alene til Nice for at skrive på sin roman. Fra sit værelse tager han et billede af fem mænd på pladsen foran pensionatet. Billedet giver nyt liv til hans roman, og han får pustet gang i sin historie om en dansk diplomatfamilie, der får kidnappet deres søn i Nice. I hans roman er kidnapningen er en del af et større diplomatisk spil om handel med Libyen, narkotikasalg i Nice og et magtspil blandt højtstående medlemmer af den franske regering. Der er også et spor, hvor man følger Jørgens arbejde med romanen, og en overraskende sammenhæng med krimiens plot.

I bogen veksles der mellem Jørgen Ubbys ophold i Nice samt arbejdet med at skrive krimien og kapitler med det, han skriver. Dette gør fortællingen meget fragmenteret og tager tempoet ud af krimiplottet. Ubbys egen fortælling fra Nice fortælles i jeg-form, mens krimi-delen er fra en alvidende 3. person-fortæller. Måden krimi-delen er skrevet på gør, at man som læser føles sig distanceret fra og aldrig rigtigt draget ind i historien.

Kan sammenlignes med forfattere som Eva Parum og Lena Jo Hursh. Forfatteren har også udgivet En plet på kitlen: kriminalroman.Informationer og udgaver

2021

Bog

Klaus Wilmann

Forfatterskabet.dk, 1. udgave

2021

Ebog

Klaus Wilmann

Forfatterskabet.dk, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Niels Vedersø

Forfatterskabet.dk