Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Møllehave : jagten på lyset og kærligheden : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, lydbog (cd-mp3)


Sprog

dansk

Omfang

1 cd i 1 mappe (mp3) 6 t., 30 min.

Udgivet

2020

Ophav

Ole Sønnichsen(forfatter)

Bjarne Mouridsen(indlæser)
Genre og formbiografier, bibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Et dybtgående og omfattende portræt af den generøse humanist, den buldrende fortæller og forkynder og kærlighedens præst - Johannes Møllehave (f. 1937). Til læsere, der har fulgt Møllehave igennem årene


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2010

af

af

Hans Michelsen

d. 21. okt. 2010

Biografi over en populær præst, skribent og foredragsholder, som ikke behøver nærmere præsentation. Interessekredsen er meget bred.

I bogen går Sønnichsen tæt på historien om Møllehave og især de mange roller han har spillet som en vigtig kulturpersonlighed og formidler gennem de seneste 50 år. Bogen vender blikket ind mod Møllehave og trænger om bag den hurtigt snakkende og citatelskende præst. Det sker ved udstrakt brug af citater fra Møllehaves egne bøger og bidrag til andres, interviews med over 40 centrale personer omkring ham, artikler samt udsagn fra venner, familie m.v. ligesom Møllehave selv er blevet interviewet. Bogen, der er meget velskrevet, rummer desuden en god billedside ligesom ganske få af Møllehaves tekster bl.a. til Anne Linnet er aftrykt. Sønnichsen er uddannet journalist.

Litteraturen om Møllehave er uendelig stor, hvad den store og grundige litteraturliste i bogen, da også viser. Sønnichsen har udsendt andre biografier fx Dirch Passer : biografi, 2009.

Dette er den første egentlige biografi over Møllehave, og der tegnes et billede af et på mange måder generøst og meget varmt menneske, der dog også har sine dæmoner at slås med. Persontegningen er rigt facetteret og skabt af de uendelig mange citater, som af og til tager overhånd. Læseren bliver godt underholdt - som man gør af hovedpersonen selv. Det er en glimrende opsamling af, hvad der hidtil er skrevet om Møllehave.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 17. sep. 2020

Et dybtgående og omfattende portræt af den generøse humanist, den buldrende fortæller og forkynder og kærlighedens præst - Johannes Møllehave (f. 1937). Til læsere, der har fulgt Møllehave igennem årene.

Ole Sønnichsen portrætterer Møllehave som et dobbelt menneske. Han vil glæden og lyset, men rummer også mørket med angst, fortvivlelse og depression. Med udgangspunkt i egen research og interviews, udsagn fra familie, venner og kollegaer, samt med citater fra bøger fortæller han blandt andet om Johannes Møllehaves barndom, det åbne ægteskab med Herdis Møllehave og tre børn, og Møllehaves tid som præst, foredragsvirksomhed, forfattervirksomhed og TV-produktion. Bogen slutter med en tidslinje og kilder.

Et alsidigt portræt, som går meget tæt på privatmennesket Johannes og kulturfænomenet Møllehave med sit omfattende virke som offentlig person. Som læser kommer man tæt på Johannes Møllehaves sind, sindstilstande og indre dæmoner.

I forhold til 1. udgaven MøllehaveSkuffelser der ikke gik i opfyldelse


Møllehave


Det skal mærkes at vi lever


fra 2010 er der få ændringer og opdateringer. Johannes har et stort forfatterskab bag sig, og der er skrevet meget om ham. Nævnes kan fx hans erindringsglimt fra 1980'erne Skuffelser der ikke gik i opfyldelse, Jakob Kvists samtaler med om hans liv, og samtaler mellem Johannes og Benny Andersen i Det skal mærkes at vi leverI forhold til 1. udgaven Møllehave fra 2010 er der få ændringer og opdateringer. Johannes Møllehave har et stort forfatterskab bag sig, og der er skrevet meget om ham. Nævnes kan fx hans erindringsglimt fra 1980'erne , Jakob Kvists samtaler med Møllehave om hans liv, og samtaler mellem Johannes Møllehave og Benny Andersen i Det skal mærkes at vi leverI forhold til 1. udgaven fra 2010 er der få ændringer og opdateringer. Johannes har et stort forfatterskab bag sig, og der er skrevet meget om ham. Nævnes kan fx hans erindringsglimt fra 1980'erne Skuffelser der ikke gik i opfyldelse, Jakob Kvists samtaler med om hans liv, og samtaler mellem Johannes og Benny Andersen i Det skal mærkes at vi leverI forhold til 1. udgaven Møllehave fra 2010 er der få ændringer og opdateringer. Johannes Møllehave har et stort forfatterskab bag sig, og der er skrevet meget om ham. Nævnes kan fx hans erindringsglimt fra 1980'erne Skuffelser der ikke gik i opfyldelse, Jakob Kvists samtaler med Møllehave om hans liv, og samtaler mellem Johannes Møllehave og Benny Andersen i .


Litteratursiden.dk [online]

d. 29. sep. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 29. sep. 2020


litteratursiden.dk

d. 29. sep. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 29. sep. 2020

Fyldestgørende portræt af Johannes Møllehave og hans liv, der er præget af nysgerrighed og søgen efter lys og kærlighed, men også af kampe mod angst, fortvivlelse og ensomhed. Få mennesker – og i hver...


Berlingske tidende

d. 3. nov. 2010

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 3. nov. 2010


Kristeligt dagblad

d. 29. okt. 2010

af

af

Claus Grymer

d. 29. okt. 2010


Weekendavisen

d. 26. nov. 2010

af

af

Arne Hardis

d. 26. nov. 2010


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2010

af

af

Claus Grymer

d. 6. nov. 2010Informationer og udgaver

2020

Bog

Ole Sønnichsen

Lindhardt og Ringhof, 2. udgave

2011

Bog

Ole Sønnichsen

Gyldendal, 2. udgave

2010

Bog

Ole Sønnichsen

Gyldendal, 1. udgave

2020

Bog stor skrift

Magnumbøger

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2018

Ebog

Ole Sønnichsen

Gyldendal

2020

Lydbog (net)

indlæser: Bjarne Mouridsen

Saga

2010

Lydbog (net)

indlæser: Esben Hansen

Gyldendal Lyd

2020

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Bjarne Mouridsen

Audioteket

2010

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Esben Hansen

Gyldendal Lyd

2010

Lydbog (cd)

indlæser: Esben Hansen

Gyldendal Lyd