Bøger / faglitteratur / erindringer

Mødre og døtre : samtaler om kærlighed og tab


Beskrivelse


Christine Antorini, Ritt Bjerregaard, Hanne-Vibeke Holst og Anne Linnet samtaler om det at miste deres mødre. De fortæller om tiden op til, lige efter og årene der fulgte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 6. mar. 2018

Fire kendte kvinder i samtale om det at miste deres mødre og de savn, den fortrydelse og de dejlige minder der står tilbage. En varm samtalebog for den modne læser.

Christine Antorini, Ritt Bjerregaard, Hanne-Vibeke Holst og Anne Linnet samtaler om det at miste deres mødre. De fortæller om tiden op til, lige efter og årene der fulgte. Læseren får et indblik i fire forskellige måder at tackle døden, sorgen og savnet på og der trækkes tråde til de samfundsmæssige betingelser der var, for de fire meget forskellige kvindeliv mødrene levede.

Det er meget personligt at fortælle sine tanker om det at miste sit mor. Derfor er det imponerende at Lene Johansen har formået at skabe et tillidsrum, hvor disse fire meget offentlig kendte kvinder, har kunnet fortælle deres historier til hinanden og os læsere. Bogen er velskrevet og den kommer ind på både den praktiske og følelsesmæssige del af at miste et nært familiemedlem. Beretningerne om mødrenes liv og død er private, men de er også et billede på helt almindelige kvindeliv i den tid mødrene levede og derfor er bogen interessant i en bred offentlighed.

Bogen er en ny udgave af Min mor er død! hvor der er lavet enkelte rettelser og skrevet en 3 del til.