Gå til indholdBøger / faglitteratur / vejledninger

Mødet med Gud : salah, den muslimske bøn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

206 sider: ill.

Udgivet

2021

Ophav

Zahid Abdullah(forfatter)
Genre og formvejledninger

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogens målgruppe er nykonverterede til islam, mennesker som allerede praktiserer islam, men som søger inspiration til dybere erkendelse. Endelig vil den kunne bruges af mennesker helt udenfor islam, der søger en større forståelse for et religiøst fænomen, som er forholdsvis nyt på vore breddegrader, men ikke desto mindre finder sted overalt i landet hver dag.

Bogen er en både praktisk og åndelig indførelse i den muslimske bøn, Salah. Efter en kort introduktion til bønnens åndelige dimension og fysiske udførelse er bogen delt i 3 større afsnit, hvor 1. del handler om den obligatoriske bøn - de 5 gange i døgnet incl. den særlige fredagsbøn. 2. del omhandler de frivillige bønner, som er for de mere ambitiøse, mens 3. del er en samling af bønner og tekster fra koranen. Det gælder for alle tekster, at de både er skrevet på dansk, arabisk og i arabisk lydskrift. Endelig er der undervejs spor, der tydeligt er angivet som "Lyn start", som er for den ivrige der hurtigst muligt vil i gang med salah.

Noget tilsvarende er ikke set før i Danmark.

Praktisk og åndelig indføring i den muslimske bøn, salah. De praktiske anvisninger er særdeles grundigt beskrevet og begrundet samt illustreret med stiliserede mennesketegninger. Bogens målgruppe er nykonverterede til islam og mennesker som allerede praktiserer islam, men som søger inspiration til dybere erkendelse. Også udenforstående vil her kunne få et indblik i, hvad den muslimske bøn egentlig handler om.Informationer og udgaver

2021

Bog

Zahid Abdullah

Vision Books, 3. udgave

2007

Bog

Zahid Abdullah

Zahra, 1. udgave