Gå til indholdModers mælk
Til sidst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

434 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Anmeldelser (7)


5. okt. 2015

Patrick Melrose er blevet voksen og familiefar, men slås stadig med barndommens dæmoner. For de læsere, som lod sig tryllebinde af sprog og fortælling i det første bind.

"Patrick Melrose-romanerne" består af fem romaner i alt. De første tre kom i en ét-bindsudgave i foråret, her er de to sidste, ligeledes samlet i ét bind. Hovedpersonen Patrick kæmper indædt for at holde sammen på sig selv samtidig med, at han skal være ægtemand, far og tage sig af sin syge gamle mor, der har brugt familieformuen på et shamanistisk helsecenter. I løbet af romanerne eskalerer hans pillemisbrug og alkoholisme, han bliver skilt, og moderen dør.

"Moders mælk" er fortrinsvis set fra Patricks to små sønners synsvinkel, og det fungerer smukt med en underspillet varme og humor. "Til sidst" fortæller om Patricks mors død med tilbageblik på familiens liv. Her bliver tonen ironisk i beskrivelsen af familiens overklassemiljø og det new age-agtige center i Frankrig, som har arvet familieformuen. Disse miljøer er ret specielle, men der er meget almengyldigt i kulturkritikken og i temaerne om at være barn, blive voksen og om problemer generationerne imellem. Blændende velskrevet.

Læs først Glem det ; Dårligt nyt ; En smule håb. Dette nye bind fokuserer dog mere på barndom og generationers indbyrdes forhold, så umiddelbart er anden relevant litteratur til målgruppen Knausgårds Min kamp. 1. [bog]Glem detDårligt nytEn smule håb


Min kamp. 1. bog


Læs først Glem det ; Dårligt nyt ; En smule håb. Dette nye bind fokuserer dog mere på barndom og generationers indbyrdes forhold, så umiddelbart er anden relevant litteratur til målgruppen Knausgårds Min kamp. 1. [bog]Læs først Glem det ; Dårligt nyt ; En smule håb. Dette nye bind fokuserer dog mere på barndom og generationers indbyrdes forhold, så umiddelbart er anden relevant litteratur til målgruppen Knausgårds Min kamp. 1. [bog].

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 23. nov. 2015

Politiken

Af

Marcus Rubin

d. 8. nov. 2015

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. nov. 2015

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen

d. 6. nov. 2015

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marianne Träff

2015-12-07

Standart

Af

Tore Rye Andersen

Årg. 30, nr. 1 (2016)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Lydbog (cd)

2016

Bog

2015

Bog

2015

Ebog

2015