Gå til indholdModernitet : kristendom og etik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

157 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Præsentation af modernitetens indstilling til livet og diskussion af, hvordan den udfordrer og udfordres af kristendom og etik


Anmeldelser (4)


27. maj. 2013

Modernitet : kristendom og etik indeholder 11 kapitler, der med hver sit overordnede emne, forholder sig til det moderne set i forhold til og i modsætning til kristendommen. Velegnet til opgaveskrivning, men også til religiøst interesserede almene læsere.

Første kapitel giver et rids af modernitet og dens udspring og udvikling. Derefter følger kapitler, om mennesket som et selvstændigt individ og den angst (for at fejle) dette kan medføre, kristendommen, bønnen, tro og videnskab, det guddommelige (hos Benny Andersen), demokrati og menneskerettigheder, kulturmøde, etik, pligt og moral, samt et afsluttende kapitel, der omhandler moderniteten under kritik og forvandling. Kort sagt kommer bogen fint rundt om mange aspekter i den moderne tilværelse. Der er et udførligt noteapparat inde i selve teksten, men der mangler en samlet litteraturliste bagerst i bogen. Fine kunstillustrationer understøtter og teksten suppleres med eksempler fra store tænkere som Løgstrup, Freud, Kant, Nietzsche, Sløk m.fl. Kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden og mange gymnasieelever, der skriver dansk-historie opgave, vil kunne få stort udbytte af denne bog.

De moderne gennembrud 1870-1914, 2011, belyser i et kapitel også forholdet mellem tro og tvivl i moderniteten.

En overskuelig bog til debat og refleksion om modernitet i forhold til og i modsætning af kristendommen. Kan købes på langt de fleste biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir

Gymnasieskolen

Af

Hans Jørgen B. Thomsen

2013, nr. 11

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard

d. 2. jan. 2014

Religion

Af

Eva Harboe

2013, nr. 2


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Ebog

2013

Punktskrift

2015

Bog

2013